A început verificarea celor 100.000 de șuruburi de pe „Golden Gate”-ul de la Brăila. Câte s-au controlat și câte erau slăbite

Data actualizării: Data publicării:
oameni care verifica suruburile de la parapetele podului de la braila
CNAIR a anunţat că a început verificarea şuruburilor de la parapetele Podului de la Brăila. Foto: Facebook / CNAIR

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au anunţat că echipe ale constructorului Podului de la Brăila au verificat, miercuri, peste o treime din şuruburile parapetelor, fiind găsite 70 de şuruburi slăbite, iar verificările vor continua. Directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, le-a cerut constructorilor ca lucrările să fie executate profesionist, atrăgând atenţia că podul va fi recepţionat doar dacă respectă standardele de calitate.

„Echipele constructorului italian Webuild au verificat astăzi 35.000 din cele 100.000 de şuruburi ale parapetului montat pe Podul Suspendat peste Dunăre de la Brăila. Dintre acestea au fost identificate aproximativ 70 de suruburi slăbite. Mâine va continua verificarea celorlalte şuruburi pentru a ne asigura că toate sunt strânse conform normativelor tehnice”, au precizat, miercuri, reprezentanţii CNAIR, într-o postare pe Facebook.

Conform sursei citate, operaţiunea este supravegheată de responsabilii cu implementarea contractului din cadrul CNAIR.

Citiți și:
VIDEO. „Golden Gate de România” se deșurubează. Imagini de pe podul de la Brăila, la nici două luni de la inaugurare

„Directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, le-a cerut din nou constructorilor Podului Suspendat peste Dunăre de la Brăila să ia în serios contractul şi să se asigure că lucrările sunt executate profesionist. El le-a atras atenţia că podul va fi recepţionat doar dacă va respecta standardele de calitate prevăzute în contractul încheiat cu CNAIR. Directorul general al CNAIR a precizat că acele lucrări care nu respectă standardele de calitate trebuie să fie remediate pe cheltuiala constructorului”, a arătat CNAIR.

Europarlamentarul USR Vlad Botoş a transmis, miercuri, o scrisoare deschisă către comisarul european pentru coeziune şi reformă Elisa Ferreira, privind respectarea standardelor de siguranţă în construcţii în privinţa Podului de la Brăila, potrivit News.ro.

„Am trimis astăzi, în calitate de europarlamentar şi vicepreşedinte al Comisiei pentru Dezvoltare Regională (REGI) din Parlamentul European, o scrisoare doamnei comisar Elisa Ferreira, responsabilă pentru Coeziune şi Reformă în cadrul Comisiei Europene. Subiectul acestei scrisori este respectarea standardelor de siguranţă în construcţii în ce priveşte Podul de la Brăila, un mare proiect de infrastructură finanţat cu contribuţia fondurilor europene”, a transmis eurodeputatul USR.

Botoş a arătat că, „inaugurat cu mare fast de către autorităţile publice, podul suspendat peste Dunăre din zona Brăila este subiectul unor ştiri şi al unor postări pe paginile de social media care arată că acesta ar avea porţiuni ce nu sunt în concordanţă cu siguranţa la care oamenii au dreptul să o aştepte”.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri