Probleme pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeș-Turda. Directorul CNAIR: E clar că nu poate fi dat în trafic până pe 15 noiembrie

Data publicării:
Probleme pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeș-Turda.
Probleme pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeș-Turda. Foto: Captură video

Sunt șanse tot mai mici ca pe 15 noiembrie România să aibă în plus încă 25 de kilometri de autostradă. Proaspătul șef al Companiei de Infrastructură, Cristian Pistol, este nemulțumit de ritmul de lucru al grecilor de la Aktor la lotul 2 doi al autostrăzii Sebeş –Turda. Ba chiar îi amenință pe eleni cu rezilierea contractului. Grecii mai au de lucru inclusiv în zona alunecării de teren de la Oiejdea, în județul Alba.

 

Lucrările la cei 25 de kilometri dintre Alba Iulia Nord şi Aiud au început în urmă cu 7 ani și au trenat, atât din vina statului, cât și a constructorului.

Potrivit Companiei de Drumuri, constructorul a realizat circa 88% din lucrări.

România riscă să bifeze la inaugurări anul acesta doar cei 9 kilometri de autostradă, lângă Târgu Mureş.

Deschiderea traficului pe cei 40 de kilometri dintre Balș și Slatina, parte din drumul expres Craiova – Piteşti, depinde foarte mult de starea vremii pentru finalizarea podului peste Olt.

Cristian Pistol - directorul general al CNAIR: Am observat că nici din punct de vedere al siguranței circulației lucrurile nu stau tocmai bine, respectiv nu avem montat parapetul median pe mare parte a lotului, marcajele sunt aproape inexistente, la fel și gardul de protecție împotriva animalelor. La discuțiile pe care le-am purtat cu managerii companiei Aktor mi s-a spus că avem un grafic actualizat de care ne ținem. Din păcate lucrurile în șantier nu stau așa cum au fost prezentante de dumneavoastră. Forța de muncă este clar insuficientă pe toate categoriile de lucrări, nici materialele nu sunt aprovizionate in situ, așa că e clar că nu ajungem la niciun rezultat, nicidecum la dezideratul pe care ni l-am propus de a da în trafic acest lot până pe 15 noiembrie. Este o îmbunătățire față de lunile precedente, dar nu este nici pe departe suficient. Vă rog foarte mult să vă mobilizați.

 

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri