VIDEO. Aeronave Ryanair, degivrate cu găleți de apă caldă

Data publicării:
ryanair brindisi

Imagini filmate în sudul Italiei pe aeroportul Salento – Brindisi au dus la apariția unui scandal în aviația civilă a acestei țări. În plin ger, angajați ai aeroportului degivrau aeronave Ryanair turnând pe acestea găleți cu apă caldă. Înregistrări video care demonstrează aceasta au fost difuzate de parlamentarul italian Mauro Mauro D'Attis, de la Forza Italia.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Sursa video: Notizie.it

În loc de substanțe speciale, degivrarea a fost derulată într-un mod „original„, cu ajutorul găleților de apă caldă, deoarece aeroportul în cauză nu deține instalații de degivrare. Cazul a fost sesizat pe data de 4 ianuarie și a dus la apariția unei dispute între deputatul menționat și primarul Roccardo Rossi, pe de o parte, și șefii companiei Aeroporturi Puglia, pe de altă parte. Compania aeroporturi Puglia include aerogările Bari, Salento-Brindisi, Fogia și Taranto, toate din sud - estul Italiei. Cei doi afirmă că aeroportul Salento nu deține echipamentele necesare eliminării gheței de pe aripi, aceste instalații find disponibile doar la Bari.

După ce a primit răspunsuri neconvingătoare de la Aeroporturi Puglia, D'Attis a difuzat imaginile cu angajați ai aeroportului cărând după ei găleți de apă caldă către aeronavă. Deasemenea el a amenințat că va aduce în atenția Procurorului general această situație, care a dus la anularea a aproape toate zborurile programate în 4 ianuarie.

Degivrarea este procesul de aplicare a unor substanțe chimice care nu numai că topesc gheața depusă pe fuzelaj, dar care, spre deosebire de apa caldă, întârzie reapariția gheții o bună perioadă de timp sau preîntâmpină lipirea acesteia, făcând îndepărtarea mecanică mai ușoară. Uzual se folosesc substanțe precum saramurile, alcoolii sau glicolii. In istoria aviației civile sunt numeroase cazuri de accidente aeronautice ce au avut loc din cauza degivrării necorespunzătoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri