19 morţi într-un atentat sinucigaş la o școală din Kabul. Tinerii se pregăteau de examen când un kamikaze s-a aruncat în aer

Data actualizării: Data publicării:
Atac sinucigaș în Kabul.
Atac sinucigaș în Kabul. Foto: Profimedia Images

Cel puţin 19 oameni au fost ucişi într-un atentat sinucigaş produs vineri dimineaţa la un centru educaţional din Kabul, a anunţat un purtător de cuvânt al poliţiei, relatează Reuters

"Studenţii se pregăteau pentru examen când un kamikaze s-a aruncat în aer. Din păcate, 19 persoane au murit şi 27 au fost rănite", a menţionat oficialul.

"Un centru educaţional numit Kaj a fost atacat, din păcate deplângem morţi şi răniţi", a transmis pe Twitter și purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Abdul Nafy Takor.

Este vorba de o instituţie care pregăteşte viitori studenţi pentru examenele de admitere la facultate.

"Atacul asupra unor ţinte civile arată cruzimea inumană şi lipsa de norme morale a inamicului", a adăugat acesta.

Echipele de securitate şi salvare au sosit la faţa locului, iar înregistrări video postate pe reţele sociale şi fotografii publicate de media locale arată victime însângerate transportate de la locul exploziei. Atacul nu a fost revendicat deocamdată, mai scrie Reuters, citat de Agerpres.

Pe 20 aprilie, cel puţin şase oameni au murit şi 24 au fost răniţi în două explozii la o şcoală pentru băieţi din acelaşi cartier din vestul capitalei afgane.

Mulţi dintre cei care locuiesc în această zonă sunt membri ai minorităţii etnice hazare, vizată de-a lungul timpului de mai multe atacuri revendicate de gruparea Stat Islamic, care îi consideră "eretici".

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri