Armata ucraineană avertizează asupra intrării „iminente în luptă” a trupelor ruse din Transnistria

Data actualizării: Data publicării:
militar privește în întuneric în timpul unor exerciții militare în Transnistria
Exerciţii militare în Transnistria, februarie 2022. Sursa foto: Telegram/Ucraina 24/7

Statul Major ucrainean a avertizat duminică asupra a ceea ce a calificat drept „pregătiri pentru intrarea iminentă în luptă” a grupurilor armate şi a trupelor ruse din Transnistria, regiune separatistă a Republicii Moldova, informează EFE.

„Situaţia din Basarabia rămâne încordată. Formaţiunile forţelor armate din regiunea transnistreană a Republicii Moldova şi unităţi ale grupurilor operaţionale ale armatei ruse sunt gata pregătite de luptă”, se arată în comunicatul Statului Major ucrainean.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

De câteva săptămâni, autorităţile ucrainene avertizează cu privire la o posibilă extindere a conflictului către acest teritoriu prorus al Republicii Moldova. În acelaşi timp, Transnistria a denunţat la rândul său atacuri cu drone neidentificate asupra acestei regiuni.

De cealaltă parte, reprezentanţii regimului de la Tiraspol au negat anterior faptul că s-ar pregăti să atace Ucraina. Liderul separatiştilor transnistreni, Vadim Krasnoselski, declara zilele trecute că Transnistria „nu reprezintă un pericol pentru ţările vecine”, relatează Deschide.md, citată de Agerpres.

În plus, Deschide.md menţionează că pregătirea pentru luptă „plină” reprezintă cel mai înalt grad de pregătire a trupelor, în care acestea sunt capabile să înceapă să execute misiuni de luptă.

Situaţia din Transnistria a început să se tensioneze la finele lunii aprilie, după o serie de tiruri şi explozii la edificii şi infrastructuri guvernamentale care, potrivit autorităţilor locale, proveneau de pe teritoriul ucrainean.

Kievul a dat atunci asigurări că este vorba despre o operaţiune „sub steag fals" a Rusiei pentru a da vina pe Ucraina pentru acele atacuri şi a acuzat Moscova că se pregăteşte să lanseze o ofensivă împotriva Republicii Moldova, în timp ce Rusia a calificat aceste incidente drept o încercare de a atrage acest teritoriu în conflictul armat din Ucraina.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri