Ben Wallace îl critică dur pe Netanyahu: Greșește foarte mult. Furia ucigașă a Israelului va alimenta conflictul pentru încă 50 de ani

Data actualizării: Data publicării:
ben wallace
„Furia ucigașă” a guvernului israelian manifestată în Gaza va alimenta conflictul pentru încă 50 de ani, a avertizat fostul ministru britanic al Apărării, Ben Wallace. Foto: Profimedia Images

„Furia ucigașă” a guvernului israelian manifestată în Gaza va alimenta conflictul pentru încă 50 de ani, a avertizat fostul ministru britanic al Apărării, Ben Wallace, într-o declarație apreciată ca fiind cea mai critică la acest nivel cu privire la metodele folosite de Israel în război, scrie The Guardian.

„A urmări Hamas este legitim; distrugerea unor zone vaste din Gaza nu este. Folosirea forței proporționale este legală, dar pedeapsa colectivă și deplasarea forțată a civililor nu este”, a scris Ben Wallce în Daily Telegraph.

El a criticat, de asemenea, noua generație de politicieni ai Israelului care au dus țara „dintr-o criză în alta”.

În articolul său din Telegraph, Wallace a analizat mai degrabă tacticile Israelului decât un moment pentru încetarea focului, așa cum sunt ultimele discuții.

„Intrăm într-o perioadă periculoasă, în care autoritatea legală inițială a Israelului de a se apăra este subminată de propriile sale acțiuni. Israel face greșeala de a-și pierde autoritatea morală alături de cea legală. Sunt sigur că rușinea pe care o simte Benjamin Netanyahu pentru că nu a anticipat atacurile din 7 octombrie este profundă, mai ales pentru cineva cu imaginea de tip dur care deține informații. Însă, dacă el crede că o furie ucigașă va îndrepta lucrurile, atunci greșește foarte mult. Metodele lui nu vor rezolva problema. De fapt, cred că tactica lui va alimenta conflictul pentru încă 50 de ani. Acțiunile sale radicalizează tinerii musulmani de pe tot globul.”, a comentat fostul ministru britanic al Apărării.

El a cerut Israelului să fie mai răbdător.

Un purtător de cuvânt al guvernului israelian, Eylon Levy, a declarat pentru BBC că Wallace a făcut declarații în care a folosit un „limbaj nefericit”, că Israelul îi vizează pe cei care au comis atacul din 7 octombrie și că ia „măsuri fără precedent pentru a scoate civilii din zona de pericol”.

 „Ceea ce va radicaliza o nouă generație este dacă teroriștii care au ars oameni de vii și au torturat copiii în fața părinților lor și au violat femei și fete israeliene, vor scăpa”, a continuat în replică Eylon Levy.

În weekend, ministrul de externe al Regatului Unit, David Cameron, și omologul său german au cerut  o „încetare durabilă a focului” în Gaza argumentând că  „au fost uciși prea mulți civili”.

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, urmează să se întâlnească săptămâna aceasta cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu, și cu ministrul apărării, Yoav Gallant, pentru a discuta în detaliu când și cum se vor desfășura următoarele acțiuni militare ale Israelului.

Consiliul de Securitate al ONU urmează să voteze luni o rezoluție care propune  o încetare durabilă și durabilă a ostilităților.  

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Richard Gere și Uma Thurman au făcut show la Cannes 2024. S-au distrat de minune la ședința foto pentru „Oh...
Pro FM
Regimul draconic pe care-l urmează Shania Twain ca să se mențină în formă. Artista are 58 de ani, dar arată...
Film Now
Brad Pitt și Ines de Ramon, gesturi de tandrețe în public. Și-au savurat cafeaua la o plimbare romantică pe...
Adevarul
Dilema incredibilă a unui român din Spania: „Am aflat că nu sunt tatăl copiilor mei, ce să fac?"
Newsweek
Ion Dichiseanu, adevăratul Don Juan al filmului românesc. A fost iubitul unei dive mondiale
Digi FM
Imagini cu erupţia vulcanului Ibu din Indonezia, pe fundalul fulgerelor
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Modul inedit prin care se relaxează un porcușor de Guineea. Adoră ca stăpâna lui să-i cânte la pian
Film Now
Cum arată azi, la 83 de ani, Faye Dunaway, frumoasa blondă din "Bonnie and Clyde". Apariție rară cu fiul ei...
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...