Canada deschide o investigație după ce un avion rusesc Aeroflot a încălcat interdicţia de a zbura în spaţiul său aerian

Data actualizării: Data publicării:
zbor aeroflot in spatiul aerian canada
Canada deschide o investigație după ce un avion rusesc Aeroflot a încăcat interdicţia de a zbura în spaţiul său aerian. FOTO: BBC flightradar24.com

Un avion al companiei ruseşti Aeroflot, care circula de la Miami la Moscova, a încălcat, duminică, interdicţia de a circula în spaţiul aerian canadian, scrie BBC. Ministerul Transporturilor din Canada a transmis că va deschide o anchetă cu privire la zborul 111 Aeroflot şi că "nu va ezita să ia măsurile corespunzătoare". 

Avionul zbura către Moscova de la Miami, Florida, potrivit site-ului de urmărire a zborurilor Flight Aware. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Canada, împreună cu mai multe state, a decis să-şi închidă spaţiul aerian pentru aeronavele ruseşti, într-o mişcare fără precedent, menită să exercite presiuni asupra Moscovei pentru a opri invazia Ucrainei. 

"Cu efect imediat, spațiul aerian al Canadei este închis pentru toți operatorii de aeronave rusești. Vom trage Rusia la răspundere pentru atacurile sale împotriva Ucrainei", a declarat ministrul canadian al Transporturilor, Omar Alghabra.

Compania aeriană rusă Aeroflot a anunţat că va suspenda toate zborurile către Europa începând de luni, după ce UE a decis să închidă întreg spaţiul său aerian pentru toate avioanele ruseşti.

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri