Răspunsul Kremlinului după ce Kadîrov i-a cerut lui Putin să atace Ucraina cu bombe nucleare: „Emoțiile ar trebui excluse din evaluări”

Data actualizării: Data publicării:
Ramzan Kadirov este un aliat apropiat al presedintelui Vladimir Putin
Vladimir Putin și Ramzan Kadîrov. Foto: Kremlin.ru

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a precizat luni că motivele pentru folosirea unei arme nucleare tactice de putere redusă sunt clar stabilite în doctrina de apărare a Federației Ruse și „nu pot exista alte considerente”, informează Ria Novosti. Peskov a făcut declarația ca răspuns la declarațiile făcute de liderul cecen, Ramzan Kadîrov, care i-a cerut lui Putin să folosească o armă nucleară în Ucraina.

„Chiar și în momentele dificile, emoțiile ar trebui excluse din orice evaluări”, a spus Peskov, citat de Tass, referitor la solicitarea lui Kadîrov de folosire a armei nucleare în Ucraina.

„Folosim arme nucleare în baza a ceea ce este afirmat în doctrina relevantă, nu pot exista alte considerente aici”, a mai spus Peskov.

Ramzan Kadîrov, liderul Ceceniei, a declarat sâmbătă, pe canalul său de Telegram, că Moscova ar trebui să folosească o armă nucleară în Ucraina, după înfrângerea de la Liman, unde Putin a ordonat retragerea armatei ruse.

În mesajul referitor la înfrângerea de la Liman, Kadîrov a spus, citat de Reuters: „După părerea mea, trebuie luate măsuri drastice, până la declararea legii marțiale la granițe și folosirea armelor nucleare”.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri