Sari la conținut

Ce spune Boris Johnson despre înrudirea sa cu o mumie descoperită în 1975 în Elveția

Ministrul de externe britanic Boris Johnson spune că este fericit să audă că se înrudeşte cu femeia al cărei corp mumificat a fost descoperit în localitatea elveţiană Basel în 1975, identificată ca fiind Anna Catharina Bischoff, precizează DPA, citată de Agerpres.

„Sunt foarte încântat să aflu despre stră-«mumia» mea, o deschizătoare de drumuri în domeniul sănătăţii sexuale'', a scris Johnson pe Twitter joi. „Foarte mândru'', a continuat acesta.

Cercetătorii au anunţat joi identificarea trupului mumificat al unei femei, descoperit într-o biserică elveţiană, ca fiind o înaintaşă a politicianului britanic Boris Johnson.

Rămăşiţele pământeşti vechi de 230 de ani au fost descoperite cu patru decenii în urmă în timpul lucrărilor de renovare de la biserica Barfusser din Basel.

Anna Catharina Bischoff a murit în Basel în 1787, la vârsta de 68 de ani. Fiica ei s-a căsătorit cu Christian Friedrich Pfeffel von Kriegelstein, devenind astfel o strămoaşă a domnului Johnson, al cărui nume întreg este Alexander Boris de Pfeffel Johnson.

Se presupune că secretul conservării corpului atât de mult timp ar fi tratamentul cu mercur pe care femeia îl urma împotriva sifilisului, precizează DPA. 

 

Pe aceeași temă