Video Cele mai bizare reguli pe timp de pandemie. Ce înseamnă „servicii esențiale” în 5 țări ale lumii

Data publicării:
reguli pandemie
FOTO: captură video BBC

Țări întregi s-au închis pentru a preveni răspândirea Covid-19. Doar serviciile „esențiale” au rămas deschise. În unele țări, „esențiale” sunt considerate magazinele de arme sau cele care vând ciocolată.

Jurnaliștii BBC din cinci țări au văzut ce înseamnă „esențial” în cinci dintre cele mai afectate țări din lume.

În prima zi de izolare, la Paris, pe Champs-Elysees, singurul magazin care a rămas deschis era unul care vinde ciocolată. De asemenea, în Franța, toate patiseriile, magazinele de brânzeturi, măcelăriile și magazinele care vând vinuri, au putut funcționa în perioada de izolare, spune Hugh Schofield, corespondent BBC în această țară.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ritu Prasad, corespondent BBC în SUA, spune că „esențial” diferă foarte mult, în funcție de statul în care locuiești. Sunt state din componența SUA care au făcut alegeri controversate, cum ar fi magazinele de arme. Magazinele care comercializează marijuana - în scop medicinal sau recreațional - au rămas deschise în state în care sunt legale, precum în Colorado.

Shaimaa Khalil, corespondent în Australia, spune că, de câteva săptămâni, toate restaurantele, barurile și cluburile sunt închise, însă magazinele de băuturi au rămas deschise. La fel și o serie de magazine de jucării.

Howard Johnson, corespondent în Filipine, spune că, luna trecută, pe principala insulă a țării au fost interzise toate formele de transport public. Excepție pot face angajații din Sănătate, care au voie să apeleze la triciclete, o formă răspândită de transport public în Indonezia.

Yogita Limaye, din India, spune că în această țară toate sectoarele care țin de tehnologia informației au rămas deschise, în condițiile în care sectoare

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri