China transmite SUA că „nu va face niciodată nici cel mai mic compromis sau concesie” în problema Taiwanului

Data publicării:
Relatii China - SUA, ilustratie
Foto: Profimedia Images

Oficiali militari chinezi de rang înalt le-au transmis omologilor lor americani că Beijingul „nu va face niciodată nici cel mai mic compromis” în problema Taiwanului, anunţă miercuri Ministerul chinez al Apărării.

„În problema Taiwanului, China nu va face niciodată nici cel mai compromis sau concesie” şi le cere Statelor Unite „să înceteze să înarmeze Taiwanul şi să se opună oricărei independenţe a Taiwanului”, anunţă ministerul într-un comunicat, în urma unor discuţii bilaterale la Washington, potrivit AFP, preluată de News.ro.

„Partea chineză a îndemnat partea americană să-și reducă prezența militară și provocările în Marea Chinei de Sud și să nu mai sprijine acțiunile provocatoare ale anumitor țări. Partea chineză a subliniat că partea americană ar trebui să recunoască pe deplin cauza principală a problemelor de securitate maritimă și aeriană, să își disciplineze cu strictețe trupele de pe teren și să înceteze să manipuleze și să amplifice problemele relevante. De asemenea, partea chineză a elaborat pozițiile și preocupările ferme ale Chinei cu privire la chestiuni referitoare la interesele fundamentale ale Chinei și la chestiunile internaționale fierbinți”, mai precizează comunicatul citat.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri