„City”, misteriosul proiect construit în deșertul Nevada, se deschide după 50 de ani

Data publicării:
O parte a proiectului „City”
O parte a proiectului „City”. Foto: tripleaughtfoundation.org

Artistul Michael Heizer a început în 1970 un proiect care includea structuri ciudate, în deșertul Nevada. După 50 de ani, acestea vor putea fi vizitate de public, relatează CNN.

Proiectul „City” este considerat cea mai mare operă de artă de pe planetă, cu o lungime de aproape 2,5 kilometri și o lățime de 800 de metri.

În primul an de la deschidere, doar un număr mic de oameni va putea vizita complexul și doar pe bază de programare.

Construcția neobișnuitului proiect a fost finanțată de mulți colecționari influenți, instituții și dealeri de artă. În 1998 a fost creată o fundație, Triple Aught Foundation, care va gestiona și va conserva opera de artă.

„De-a lungul anilor, am comparat adesea proiectul lui Michael Heizer cu unele dintre cele mai importante monumente și orașe antice”, a spus directorul Muzeului de Artă din Los Angeles, Michael Govan.

„Dar acum nu-l mai compar cu altceva. E o oper de artă care ne descrie impulsurile primare de a construi și de a organiza spațiul, dar încorporează modernitatea noastră, subiectivitatea experienței umane privind timpul și spațiul și istoria civilizațiilor pe care le-am construit”, a adăugat el.

Construcția proiectului „City” nu a fost simplă, pentru că a necesitat cantități uriașe de pământ, mutarea unor cantități mari de rocă și construcția unor structuri enorme de beton.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri