Conservatorii vor să termine repede cu alegerile interne. Cel mult trei candidați se vor confrunta pentru șefia guvernului de la Londra

Data publicării:
sala la alegerile conservatorilor
Ultimele alegeri pentru conducerea partidului au durat două luni. Foto: Profimedia Images

Doar trei persoane vor putea să-și depună candidatura pentru a deveni noul șef al Partidului Conservator britanic și, prin extensie, prim-ministrul Marii Britanii, scrie BBC.

Regula stabilită va fi că fie care candidat trebuie să obțină nominalizarea a 100 de parlamentari, iar în condițiile în care conservatorii au 357 de mandate din 650 în Camera Comunelor, numărul candidaților este limitat la cel mult trei.

Pare că regula a fost stabilită în așa fel încât să se ajungă la un deznodământ rapid în această neașteptată criză guvernamentală de la Londra. Parlamentarii conservatori speră că un nou lider va fi ales rapid fără a se mai ajunge la votul final al membrilor partidului.

Este posibil inclusiv scenariul în care un singur candidat va reuși să obțină susținerea parlamentarilor, fapt ce elimină posibilitatea competiției și ar însemna că Marea Britanie va avea un nou prim-ministru până luni, 24 octombrie.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri