Coreea de Nord anunță că a testat o nouă armă tactică

Data publicării:
kim racheta 3 - rodong

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a supravegheat personal testarea unei noi arme tactice teleghidate, a anunţat joi agenţia nord-coreeană KCNA, citată de AFP, informează Agerpres.

kim-jong-un-hs12-japan-tw
Kim Jong un a supravegheat personal testarea unui nou tip de rachetă tactică, a anunțat KCNA, agenția oficială de presă a Coreei de Nord


KCNA nu a detaliat despre ce arma este vorba exact, dar terminologia „rachetă tactică” implică o armă cu rază scurtă de acţiune, spre deosebire de rachetele balistice, cu rază lungă de acţiune, care sunt percepute drept o ameninţare la adresa SUA, precizează Reuters.

În timpul testării a fost verificată funcţionarea „sistemului special de ghidare în zbor şi încărcarea unei ogive puternice”, a precizat KCNA .

Kim Jong-un a calificat acest test drept un „eveniment de o foarte mare importanţă pentru creşterea puterii de luptă a armatei populare” nord-coreene.

Este prima dată când Coreea de Nord anunță testarea unei rachete, după summitul eșuat al liderului nord-coreean cu președintele american Donald Trump de la sfârșitul lunii februarie, la Hanoi.

Anunţul Phenianului survine după ce miercuri Centrul pentru Studii Strategice şi Internaţionale, un institut american, a menţionat reluarea activităţii la principalul sit nuclear nord-coreean, un semnal care ar putea indica o posibilă reluare de către Phenian a programului său de înarmare atomică. 

Coreea de Nord a procedat la un test similar în noiembrie anul trecut, iar tirul a fost perceput ca o încercare de a pune presiune pe Statele Unite, scrie BBC. De asemenea, notează BBC, acest anunț al Phenianului vin în condițiile în care s-au intensificat speculațiile unei posibile întâlniri între Kim Jong-un și Vladimir Putin.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri