Cum se distrează preşedintele Braziliei în timp ce oamenii mor, iar sistemul medical din ţară e în pragul colapsului

Data actualizării: Data publicării:
EYTNbgEXkAMc6yZ
Jair Bolsonaro, preşedintele Braziliei, face flotări împreună cu protestatari anti-izolare. Foto: Captură Twitter

Sistemul sanitar din cel mai mare oraş al Braziliei, Sao Paulo, se află în pragul colapsului din cauza crizei coronavirusul care afectează puternic această ţară. Preşedintele extremist al Braziliei, însă, are treburi mai bune de făcut într-o perioadă în care oamenii mor şi medicii nu mai fac faţă crizei – face flotări cu protestatarii care se opun măsurilor de restricţie şi izolare.

Jair Bolsonaro s-a alăturat din nou unui protest anti-măsuri de izolare, scrie CNN. Deşi Brazilia încă nu a atins vârful epidemiei, iar primarul oraşului Sao Paulo a avertizat că sistemul medical de acolo se apropie de punctul în care se va prăbuşi, preşedintele ţării continuă să afirme că boala nu este decât o „o gripă uşoară”.

Oraşul va ajunge curând la limită. Trebuie să decidem dacă vrem să testăm limitele sistemului medical sau dacă vrem să fim prudenţi şi să menţinem distanţarea şi izolarea socială pentru această perioadă şi să evităm colapsul. Suntem mai aproape de el decât ne-am dori”, a spus Bruno Covas, duminică, avertizând şi că nouă din zece paturi din secţiile de terapie intensivă sunt ocupate.

Mesajul preşedintelui ţării este radical diferit, însă. În timp ce oamenii mor şi suferă în spitale, Bolsonaro s-a afişat la protestul celor care se opun măsurilor de restricţie şi carantină care a avut loc duminică în capitala ţării. Prezenţa preşedintelui nu mai este o surpriză pentru nimeni, însă. Bolsonaro participă frecvent la astfel de mitinguri.

Brazilia este una dintre puţinele ţări în care numărul zilnic de cazuri noi de infectare şi de decese creşte exploziv. Ţara sud-americană a depăşit deja principalul focar european, Italia, şi a devenit a cincea cea mai afectată ţară din lume.

Editor: A .D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri