Fondatorul Red Bull, miliardarul austriac Dietrich Mateschitz, a murit de cancer

Data publicării:
Dietrich Mateschitz
Fondatorul Red Bull, Dietrich Mateschitz, a murit la 78 de ani, în urma unui cancer Foto: Profimedia Images

Cel mai bogat om din Austria, miliardarul Dietrich Mateschitz, fondator al companiei de băuturi energizante Red Bull, a murit în urma unei lupte îndelungate cu cancerul, la vârsta de 78 de ani.

Anunţul a fost făcut de companie sâmbătă seară, într-un comunicat. „Vă anunţăm că Dietrich Mateschitz a încetat astăzi din viaţă”, a scris conducerea într-un e-mail către angajaţi în care este exprimată „tristeţea” şi „recunoştinţa pentru ceea ce a realizat” fondatorul Red Bull.

Potrivit agenţiei austriece APA, miliardarul a murit de cancer.

Averea sa a fost estimată în 2022 de revista „Forbes” la 27,4 miliarde de euro, ceea ce-l făcea cel mai bogat om din Austria.

Născut la 20 mai 1944, cu rădăcini croate, Dietrich Mateschitz a lansat binecunoscuta băutură energizantă Red Bull în 1987, după ce descoperise preparatul la barul unui hotel din Hong Kong. Însă antreprenorul a pariat pe sponsorizarea evenimentelor sportive pentru a nu depinde doar de veniturile generate de băutura sa energizantă, ceea ce într-adevăr i-a oferit o expunere mediatică de neegalat, scrie agenția France-Presse, preluată de Agerpres. În 30 de ani, compania sa a devenit un partener esenţial al sportului mondial, de la sporturi extreme până la Formula One şi fotbal, dar miliardarul a rămas o figură destul de retrasă, având o personalitate mai degrabă timidă.

Aflat la Austin, în Texas, unde duminică are loc Marele Premiu al Statelor Unite, Christian Horner, şeful echipei Red Bull Formula One, a reacţionat imediat la aflarea veştii: „Este foarte, foarte trist, ce om grozav! A fost unic în felul lui. Ceea ce a realizat şi ceea ce a făcut pentru atât de mulţi oameni din întreaga lume este de neegalat. Mulţi dintre noi trebuie să îi fim recunoscători pentru oportunităţile pe care le-a oferit, viziunea pe care a avut-o, forţa de caracter. Şi pentru că nu i-a fost niciodată teamă să îşi urmeze visele şi să le realizeze”, a transmis Horner.

CEO-ul Formula One, Stefano Domenicali, s-a declarat „profund întristat” şi i-a adus un omagiu „unui membru foarte respectat şi foarte iubit al familiei Formula 1. A fost un antreprenor vizionar incredibil şi un om care a ajutat la transformarea sportului nostru şi la crearea celebrei mărci Red Bull”, a subliniat el.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri