Fularul cu "Ungaria Mare" al lui Viktor Orban ar putea ajunge subiect de discuție la summitul Grupului de la Vişegrad

Data publicării:
viktor orban
Viktor Orban a purtat un fular cu harta Ungariei Mari la ultimul meci al naționalei maghiare. Foto: Captură video Facebook

Premierul ceh, Petr Fiala, a declarat că se aşteaptă ca subiectul legat de fularul cu "Ungaria Mare" purtat de premierul Ungariei, Viktor Orban, să fie discutat la summitul ţărilor din Grupul de la Vişegrad, informează Agerpres.

Orban a purtat fularul la un meci de fotbal, fiind criticat de Ucraina şi de alte ţări, inclusiv România, în contextul în care harta cu "Ungaria Mare" includea teritorii care acum fac parte din Austria, Slovacia, România, Croaţia, Serbia, dar şi Ucraina.

Ţările membre ale Grupului de la Vişegrad sunt Cehia, Ungaria, Polonia şi Slovacia, ai căror lideri se vor reuni joi în estul Slovaciei.

"Ce se aude din când în când din Ungaria, indiferent dacă sub forma unor declaraţii sau a unor acţiuni specifice ale reprezentanţilor guvernului ungar, cu siguranţă nu ajută situaţia", a declarat Fiala.

"Am observat fularul premierului Orban şi nu am niciun dubiu că acest lucru va fi fi menţionat într-un fel sau altul mâine (joi - n.r.) în contextul negocierilor noastre", a spus el.

Orban a purtat un fular care, de asemenea, a fost purtat de mulţi fani de fotbal. El a avut marţi o postare pe Facebook, în care s-a referit la acest lucru.

"Fotbalul nu este politică. Nu interpretaţi lucruri care nu există. Echipa naţională a Ungariei aparţine tuturor ungurilor, oriunde ar locui ei!", a scris Orban.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri