Joe Biden anunță „un moment de cotitură” în lupta împotriva COVID-19, odată cu începerea vaccinării copiilor peste 5 ani

Data publicării:
Joe Biden la un forum virtual, cu steagul american în spate
Președintele SUA, Joe Biden. Foto: Profimedia Images

Preşedintele american Joe Biden spune că începerea vaccinării copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani este „un moment de cotitură” în lupta împotriva pandemiei COVID în SUA.

Aceasta le va permite părinţilor să pună capăt lunilor de îngrijorări pentru copiii lor şi va reduce proporţia cu care copiii transmit virusul celorlalţi”, a spus preşedintele american, potrivit unui comunicat citat de AFP.

Astăzi, am depăşit un moment de cotitură în lupta noastră împotriva COVID-10”, a subliniat el, potrivit Agerpres.

Aproximativ 28 de milioane de copii din SUA cu vârste între 5 şi 11 ani sunt de acum eligibili pentru vaccinul de la Pfizer-BioNTech împotriva COVID-19, o nouă etapă a campaniei de vaccinare care era aşteptată de numeroşi părinţi.

Centrele de prevenire şi combatere a bolilor din SUA (CDC) au recomandat oficial marţi seara vaccinul pentru această categorie de vârstă, după autorizarea dată, la sfârşitul săptămânii trecute, de către Agenţia americană a medicamentelor (FDA). Vaccinul va fi administrat în două etape, la un interval de trei săptămâni.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri