Kievul îi raspunde președintelui brazilian: Ucraina „nu face comerț cu teritoriile sale”

Data actualizării: Data publicării:
Crimeea
Un oficial chinez de rang înalt spune că „nu vede de ce” Beijingul n-ar susţine Kievul. Sursa foto: Profimedia Images

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Kiev, Oleg Nikolenko, a declarat vineri că Ucraina ''nu face comerţ cu teritoriile sale'', ca răspuns la sugestia preşedintelui brazilian, Luiz Inacio Lula da Silva, ca această ţară să renunţe la Crimeea pentru a pune capăt războiului, transmite EFE.

"Ucraina apreciază efortul preşedintelui Braziliei de a căuta o soluţie pentru a pune capăt agresiunii ruseşti", a scris Nikolenko pe contul său de Facebook. "În acelaşi timp, trebuie să spunem clar: Ucraina nu face comerţ cu teritoriile sale", a adăugat purtătorul de cuvânt al ministerului ucrainean. 

Nikolenko a adăugat că "nu există niciun motiv juridic, politic sau moral pentru care să renunţăm la un singur centimetru din teritoriul ucrainean" şi a reafirmat că poziţia ţării sale pe această problemă rămâne neschimbată. 

"Orice efort de mediere pentru restabilirea păcii în Ucraina trebuie să se bazeze pe respectarea suveranităţii Ucrainei şi pe restabilirea deplină a integrităţii sale teritoriale, în conformitate cu principiile Cartei ONU", a subliniat Nikolenko.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe a răspuns astfel unor declaraţii recente ale lui Lula în care acesta afirma că preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, "nu poate să-şi dorească totul" şi evoca posibilitatea unor negocieri privind peninsula ucraineană Crimeea, anexată militar de Rusia în 2014

Editor : M.D.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri