Galerie Foto Kim Jong Un a mers în fermele afectate de furtuna tropicală care a lovit Coreea de Nord

Data publicării:
kim jong un a vizitat ferme in coreea de nord
Liderul nord-coreean Kim Jong Un a vizitat ferme afectate de furtuna Khanun. FOTO: Profimedia Images

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a vizitat ferme afectate de furtuna Khanun şi a supervizat elicoptere militare care pulverizau pesticide pentru a încerca să salveze culturi esenţiale, relatează vineri media de stat, preluate de AFP, potrivit Agerpres.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a vizitat ferme afectate de furtuna Khanun. FOTO: Profimedia Images
Liderul nord-coreean Kim Jong Un a vizitat ferme afectate de furtuna Khanun. FOTO: Profimedia Images

Furtuna tropicală Khanun a traversat Coreea de Nord săptămâna trecută, după ce a lovit Japonia.

Catastrofele naturale au tendinţa de a avea un impact mai important asupra Coreei de Nord

Catastrofele naturale au tendinţa de a avea un impact mai important asupra Coreei de Nord, stat sărac şi izolat, cu infrastructuri mai puţin rezistente şi pe care despădurirea l-a făcut vulnerabil la inundaţii.

Joi, Coreea de Nord a fost acuzată în faţa Consiliului de Securitate al ONU că cheltuie masiv pentru programul său de înarmare nucleară, în timp ce poporul său suferă de foame şi duce lipsă de produse de primă necesitate.

Agenţia de informaţii sud-coreeană a declarat în faţa Consiliului că circa 240 de nord-coreeni au murit de foame între ianuarie şi iulie acest an, a declarat în faţa presei Yoo Sang-bum, membru al parlamentului.

Imaginile difuzate de agenţia de ştiri nord-coreeană KCNA îl arată pe Kim, îmbrăcat în haină şi pantaloni albi, într-un lan de orez, în timp ce elicoptere militare pulverizează pesticid deasupra culturilor.

Liderul nord-coreean a declarat că reacţia rapidă a armatei în faţa pagubelor provocate de taifun a permis „să se facă un miracol recuperând suprafeţele agricole inundate într-un termen scurt”.

La cererea SUA, care prezidează în august Consiliul de Securitate, o reuniune publică de două ore a Consiliului a fost consacrată exclusiv „încălcărilor” drepturilor fundamentele de către regimul de la Phenian, o premieră din 2017.

Potrivit agenţiei de informaţii a Seulului, economia vecinului său din nord este prinsă în capcană într-un „cerc vicios”, cu o creştere negativă între 2020 şi 2022.

PIB-ul nord-coreean a căzut în 2022 cu 12% în raport cu 2016

Potrivit aceleiaşi surse, PIB-ul nord-coreean a căzut în 2022 cu 12% în raport cu 2016.

Coreea de Nord a fost periodic lovită de foamete la mijlocul anilor 1990, care s-au soldat cu sute de mii de morţi sau chiar milioane, potrivit unor anumite estimări, comentează AFP.

Phenianul a organizat o reuniune de înalt nivel în februarie pentru a aborda în mod specific penuriile alimentare şi problemele agricole.

În momentul în care furtuna se apropia de peninsulă, Coreea de Nord a desfăşurat „o campanie dinamică pentru a face faţă unui climat anormal de dezastruos” şi a făcut apel să se ia măsuri pentru a reduce la minimum pagubele cauzate producţiei economice nord-coreene, potrivit media de stat.

La începutul săptămânii, Kim Jong Un a mustrat autorităţile locale, calificate drept „iresponsabile” pentru că nu au ştiut să prevină pagubele provocate de o furtună tropicală.

În pofida situaţiei sale economice dificile, Phenianul a efectuat în acest an o serie record de teste de arme, între care prima sa rachetă balistică cu combustibil solid, care, potrivit experţilor, reprezintă un avans tehnologic major.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri