Sari la conținut

Avioane iordaniene au bombardat obiective ale grupării teroriste Statul Islamic în Siria

Mai multe avioane iordaniene au bombardat obiective ale reţelei teroriste Stat Islamic în Siria

Postul public de televiziune Jordan TV nu a nominalizat obiectivele bombardate de avioanele iordaniene, dar presa locală relatează că au fost vizate ţinte din Raqqa, un fief al grupării teroriste, informează Jordan Times.

Armata a confirmat într-un comunicat că noi raiduri aeriene au fost efectuate, dar nu a precizat în ce ţară, anunţă Mediafax. Potrivit CNN, avioane militare ale Statelor Unite au bombardat de asemenea obiective ale grupării Statul Islamic joi.

Reţeaua teroristă Statul Islamic a difuzat, marţi, o înregistrare video în care prezintă executarea prin incendiere a pilotului militar iordanian Maaz al-Kassasbeh.

Guvernul Iordaniei a confirmat asasinarea pilotului militar şi a promis că va răzbuna asasinarea pilotului militar Maaz al-Kassasbeh.

Iordania a executat miercuri doi deţinuţi, între care şi irakianca Sajida al-Rishawi, a cărei eliberare fusese cerută de gruparea Statul Islamic. Cel de-al doilea deţinut executat este Ziad al-Karbouli, care a fost unul dintre locotenenţii fostului lider Al-Qaida în Irak, Abu Musab al-Zarqawi, şi care a fost condamnat la moarte în 2008 pentru plănuirea unor atacuri teroriste în Iordania şi Irak.