Cei care l-au ucis în bătaie în închisoare pe gangsterul James „Whitey” Bulger au fost găsiți după 4 ani. Unul era asasin al Mafiei

Data publicării:
James „Whitey” Bulger
James „Whitey” Bulger a fost ucis în închisoare în 2018. FOTO: FBI

Trei bărbați au fost acuzați și vor fi judecați pentru uciderea în închisoare a cunoscutului gangster din Boston - James „Whitey” Bulger, scrie BBC.

În vârstă de 89 de ani, Bulger a fost găsit mort în octombrie 2018 într-o închisoare de maximă securitate din Virginia de Vest.

În acest caz au fost acuzați Fotios Geas (55 de ani), Paul J DeCologero (48 de ani) și Sean McKinnon (36 de ani). Ei vor fi judecați pentru crimă de gradul 1, a comunicat Departamentul de Justiție.

Bulger a fost prins în California în 2011, după ce a fost căutat timp de 16 ani.

El fusese condamnat la două pedepse cu închisoarea pe viață pentru 11 crime. A fost omorât în bătaie în ziua în care fusese transferat la penitenciarul Hazelton din Virginia de Vest, unde sunt 1.385 de deținuți.

Departamentul de justiție al SUA a anunțat joi acuzațiile împotriva celor trei bărbați.

Procurorii federali îi acuză pe Geas și DeCologero că l-au lovit pe Bulger în cap de mai multe ori, ceea ce a dus la moartea lui. Geas, despre care se crede că ar fi fost un asasin al Mafiei, se confruntă cu o acuzaţie suplimentară de crimă comisă de un deţinut federal care execută o pedeapsă pe viaţă, în timp ce McKinnon a fost acuzat de declaraţii false în faţa unui agent federal. 

Toți trei erau deținuți în penitenciarul Hazelton în momentul crimei, deși acum doar Geas mai este acolo.

McKinnon era în perioada de eliberare sub supraveghere federală în momentul punerii sub acuzare și a fost arestat în Florida.

Bulger, fostul lider al bandei Winter Hill din South Boston, a inspirat filmul Black Mass, cu Johnny Depp, şi The Departed, care a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun film în 2007. 

Crescut în cartierul irlandez-catolic South Boston din Boston, acesta s-a implicat în tinereţe în banda The Shamrocks, începând prin a fura maşini şi ajungând în scurt timp să jefuiască bănci. 

În timp ce conducea mafia irlandezo-americană Winter Hill, de la începutul anilor 1970 până la mijlocul anilor 1980, a trăit o viaţă dublă, fiind un informator de bază al FBI, căruia i-a furnizat informaţii despre infractorii rivali. 

În cele din urmă, guvernul american a plătit victimelor sale despăgubiri de peste 20 de milioane de dolari (16,8 milioane de lire sterline), pe motiv că a comis crimele în timp ce se afla sub supravegherea guvernului. 

În timpul carierei sale criminale, a încercat, de asemenea, să furnizeze arme Armatei Republicane Irlandeze (IRA) din Irlanda de Nord. 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri