Sari la conținut

Decizie în procesul dintre giganții IT Google și Oracle

Totuși, un tribunal federal din Statele Unite a stabilit că folosirea acelor linii de cod de către Google s-a realizat în condiţii corecte.

Oracle susţine în continuare că sistemul de operare Android a fost realizat ilegal şi că acesta este un motiv de recurs, relatează Wall Street Journal. Compania spune că Google a folosit ilegal Java pentru a lansa rapid pe piață Android.

De cealaltă parte, cei de la Google spun că o sentinţă împotriva lor ar fi blocat inovaţia pentru că i-ar fi descurajat pe programatori să folosească în realizarea de softuri elemente deja existente.

De asemenea, la proces, directorul general al Google, Eric Schmidt, a declarat că a considerat întotdeauna că Google poate folosi gratuit Java, pentru că el însuşi a prezentat limbajul de programare în 1995, pe când era director general al Sun Microsystems, care l-a inventat, scrie News.ro.

Compania Sun a fost ulterior cumpărată de Oracle.

Legea americană în domeniul copyright-ului permite utilizarea limitată a unor materiale fără cumpărarea drepturilor de folosinţă a acestora, în domenii precum cercetarea.

Citiți și:
Sistemul de operare Android al celor de la Google a intrat în vizorul Comisiei Europene
Google vrea să acorde mai mult spațiu reclamelor
Percheziții la sediul Google din Paris