Galerie Foto Descoperire macabră în Mexic: cel puțin 59 de cadavre, majoritatea de adolescenți, au fost găsite în gropi nemarcate

Data publicării:
cadavre-descoperite-mexic-octombrie-2020 (6)
Foto: gob.mx/cnb

Autoritățile mexicane din statul Guanajuato au descoperit cel puțin 59 de cadavre, majoritatea celor îngropați fiind considerați adolescenți, relatează BBC.

Rămășițele celor 59 de cadavre, majoritatea aparținând unor persoane tinere, au fost descoperite în gropi nemarcate în de lângă orașul Salvatierra. Autoritățile consideră că ar putea fi vorba despre corpurile unor adolescenți.

Zona în care a fost făcută descoperirea macabră este cunoscută ca fiind una dintre cele mai violente de pe întreg teritoriul țării, unde cartelurile de droguri se luptă pentru controlul asupra rutelor. De altfel, doar în statul Guanajuato au fost înregistrate cel puțin 2.200 de crime în primele opt luni ale anului 2020.

Karla Quintana, șefa Comisiei naționale pentru căutarea persoanelor dispărute din Mexic, a spus că cel puțin zece dintre persoanele înmormântate acolo erau femei.

O echipă formată din peste 80 de persoane au început săpăturile în baza unor informații care nu au fost precizate public.

Foto: gob.mx/cnb
Foto: gob.mx/cnb

Statul Guanajuato este cunoscut pentru violența dintre grupările criminale. În iulie, persoane înarmate au intrat într-un centru de reabilitare a persoanelor consumatoare de droguri și au ucis 24 de oameni. Cu doar o lună înainte, în același oraș, a avut loc un atac asemănător.

Președintele Andrés Manuel López Obrador, care a venit la putere la finalul lui 2018, a promis reducerea violențelor. Cu toate acestea, cifrele cu privire la crime au atins un record în 2019.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri