Director OMS: „Este posibil ca acest virus să nu dispară niciodată. HIV nu a dispărut, dar ne-am obișnuit să trăim cu el”

Data publicării:
ilustrație coronavirus
Foto: Gettyimages

În timp ce țările din întreaga lume încep să renunțe la restricții, Organizația Mondială a Sănătății vorbește din nou despre gravitatea pandemiei cu care ne confruntăm. Noul coronavirus ar fi la fel de periculos și de greu de eliminat ca și HIV, spune unul dintre oficialii instituției.

„Este posibil ca acest virus să nu dispară niciodată. HIV nu a dispărut, dar ne-am obișnuit să trăim cu el, am descoperit terapii, metode de prevenție, iar oamenilor nu le mai este atât de teamă ca odinioară. Le oferim viață oamenilor infectați cu HIV, vieți lungi și sănătoase”, a spus Mike Ryan, director OMS.

„Dacă relaxezi măsurile, iar transmiterea virusului este încă ridicată, atunci acea transmitere se accelerează. Iar dacă se întâmplă asta și nu dispui de sisteme capabile să o detecteze, atunci vor trece zile sau săptămâni înainte să-ți dai seama că ceva este în neregulă. Și atunci, ești într-o situație în care singurul răspuns este o nouă carantină și cred că de asta ne temem cu toții, este un ciclu vicios”, a adăugat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri