Pfizer a descoperit că vaccinul său a fost falsificat. În Polonia s-au găsit doze cu tratament anti riduri

Data actualizării: Data publicării:
Un cadru medical arată o doză de vaccin Pfizer / BioNTech.
Pfizer a confirmat că dozele confiscate în Mexic și Polonia, vândute la negru cu o mie de dolari bucata, sunt contrafăcute. Foto: GettyImages

Înflorește piața neagră a vaccinurilor. Pfizer a confirmat că dozele confiscate în Mexic și Polonia, vândute la negru cu o mie de dolari bucata, sunt contrafăcute.

În Polonia, lichidul din fiole era de fapt un produs cosmetic. Iar în Mexic, 80 de persoane au făcut aceste vaccinuri false. Partea bună este că ele nu par să aibă efecte adverse, dar evident nici nu protejează de noul coronavirus.

Flacoanele au fost descoperite în lăzi frigorifice pentru băuturile răcoritoare și aveau numere de lot și date de expirare false.

Primele informații despre vaccinurile Pfizer false din Mexic au apărut în februarie. Acum, autoritățile analizează și un lot de 6.000 de doze Sputnik, confiscate în martie, pentru a vedea dacă sunt false.

Autoritățile din China și Africa de Sud au confiscat luna trecută mii de doze de vaccinuri COVID-19 contrafăcute, arestând zeci de persoane, potrivit Interpol. 

Vaccinul original este vândut exclusiv guvernelor și nu se vinde pe internet

Toată lumea de pe planetă are nevoie de vaccin. Mulți sunt disperați să obțină unul”, a declarat Lev Kubiak, șeful securității companiei Pfizer. „Avem o ofertă foarte limitată, o aprovizionare care va crește treptat și alte companii vor intra în spațiul de vaccinare. Între timp, există o oportunitate perfectă pentru infractori”.

Dozele false pot fi ușor de distins de cele reale, spun experții, deoarece vaccinul original este vândut doar guvernelor, pentru moment. Cele care se vând pe internet sunt contrafăcute și dăunătoare.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri