Legătura dintre criminalii în serie și cruzimea față de animale. Exemplul lui Ted Bundy

Data actualizării: Data publicării:
ted bundy wiki
Ted Bundy (Wikipedia)

Cai munciți și bătuți până la epuizare, câini legați și târâți după mașină sau animale sălbatice chinuite pentru distracție sunt cazuri care au șocat opinia publică în ultima perioadă în România. Din păcate, cei care săvârșesc astfel de fapte scapă basma curată, iar de la violența extremă asupra animalelor până la cea îndreptată asupra oamenilor poate fi doar un pas. Așa cum s-a dovedit și în cazul lui Gheorghe Dincă, bărbatul care a mărturisit că a ucis două adolescente și despre care o cunoștință spunea că îi plăcea să chinuie și să omoare câini.

Ted Bundy este unul dintre cei mai cunoscuţi criminali în serie din Statele Unite. A mărturisit uciderea a 30 de femei, între 1974 și 1978, dar numărul real al victimelor este estimat la 100. Bundy a dat dovadă de comportament violent încă din copilărie, când obişnuia să tortureze animale, în special câini şi pisici.

David Berkowitz, cunoscut drept Fiul lui Sam, a ucis 6 oameni şi a rănit alţi 7, în New York, în 1976 și 1977. Copil, el a arătat o cruditate extremă față de animale. Vărsa amoniac în acvariul cu peşti și otrăvea canarii mamei sale adoptive.

Nikolas Cruz a deschis focul într-un liceu din Florida, anul trecut, şi a ucis 17 oameni. Înainte de a-şi lua la ţintă foştii colegi şi profesori, atacatorul obișnuia să împuște veveriţe, găini, broaşte şi şopârle.

În Statele Unite, oamenii sunt încurajați să reclame persoanele care au comportament abuziv față de un animal. Astfel, agresorii pot fi puși sub acuzare și condamnați. De asemenea, ei sunt incluși într-o bază de date cu ajutorul căreia serviciile de securitate pot să îi țină sub observație.

Editor web: Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri