Mărturii terifiante în cazul româncei care a murit arsă de vie într-un restaurant de lângă Paris: „Au fost nevoiți să dea foc!”

Data publicării:
YXNoPTBiOGFhM2VmNzc5ZmZiZDdmNjFmMTgxZTFmNGMxYzAx.thumb

Apar noi detalii cutremurătoare în cazul tinerei din România care a murit după ce a fost incendiată într-un restaurant de lângă Paris.

Procesul are loc cu ușile închise, până la data de 13 martie. Patru bărbați sunt judecați în cazul incendierii restaurantului Transilvania din orașul francez Aubervilliers, incident în urma căruia Doina, o tânără chelneriță de 21 de ani, din România, a murit, „după ce a fost transformată într-o torță vie”, spun anchetatorii, relatează Le Parisien.

Incidentul șocant s-a petrecut în seara de 11 iunie 2017, atunci când trei indivizi mascați cu cagule au incendiat restaurantul românesc Transilvania. Atacatorii au turnat benzină în restaurant, după care au aruncat un cocktail Molotov. Clienții și angajații au rămas captivi în interior și mai multe persoane au suferit arsuri.

Doina, o chelneriță de 21 de ani, din România, a suferit cele mai grave arsuri în urma incendiului. Tânăra a fost două luni şi jumătate în comă, cu arsuri pe toată suprafaţa corpului, iar medicii nu au mai putut să o salveze. O altă ospătăriță, Lidia, de 23 de ani, a suferit leziuni ireversibile.

La momentul respectiv, doi dintre acuzați erau minori. Cel mai tânăr, în vârstă de 15 ani și jumătate, a fost judecat și condamnat la 11 ani de închisoare în iulie, anul trecut.

Săptămâna aceasta, dezbaterile au intrat într-o fază decisivă. Trei inculpați au fost întrebați despre rolurile pe care le-au avut în incident. În 2017, S.D. avea 18 ani, S.K. avea 20 de ani și S. Ko. avea doar 16 ani. Au fost recrutați de către un „șef" din Aubervilliers pentru a da foc restaurantului condus de români.

Avocat: „Au fost nevoiți să dea foc"

Le-a fost promisă o sumă de 250 euro pentru fiecare dacă incendiază restaurantul Transilvania. „Au fost nevoiți să dea foc", spune Selim Mamlouk, avocatul lui SD.

S.D. și S.K. au recunoscut din nou că au vărsat benzină. S.D. a fost primul care a intrat în restaurant, urmat de S.K. Cei doi au refuzat să-l incrimineze pe cel mai tânăr membru al bandei, condamnat în iulie la 11 ani de închisoare. Suspectat că a aprins bricheta, nu a recunoscut niciodată faptele. Deja judecat, tânărul de 15 ani a fost chemat luni să depună mărturie în instanță. El a explicat că nu a depus contestație la condamnarea primită pentru că nu are încredere în sistemul de justiție.

Au fost supuși legii orașului. Au avut alegerea să spună nu? I-ar fi costat scump. „Șeful” este unul de temut și respectat la Aubervilliers. Trafic de cocaină la marginea orașului Heurtault, și-a stabilit obiectivele de interes asupra restaurantului situat vizavi de zona sa de influență”, a declarat un avocat al apărării.

Urmează să fie audiat bărbatul care ar fi ordonat incenierea, în vârstă de 29 de ani. Pe tot parcursul cercetărilor, acesta a negat vreo implicare în incident.

Anchetatorii cred că cele două fete au fost prinse în mijlocul unei reglări de conturi, însă nu au fost țintele atacului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
Pensie cu 3.200 lei mai mică la recalculare pentru un pensionar. Ce meserie a avut și cât timp?
Digi FM
Fiica lui Catherine Zeta-Jones, o copie fidelă a mamei sale la 21 de ani. Carys strălucește în rochia mamei...
Digi World
Un artist din Franța a devenit prima persoană care a călătorit într-o mașină zburătoare: „A fost o experiență...
Digi Animal World
Un aligator a adormit sub un avion al Forțelor Aeriene din Florida. Momentul când reptila este evacuată de pe...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...