Medvedev: Rusia nu-și va preschimba rezervele de euro

Data publicării:

La conferinţa de presă ce a urmat întâlnirii cu omologul său francez Jean-Marc Ayrault, premierul rus s-a arătat încrezător că actuala criză din zona euro va fi depăşită. El a confirmat faptul că Rusia îşi va păstra rezervele valutare în actuala structură.

„Aţi spus-o foarte bine, totalul rezervelor noastre de aur şi valută, deoarece cam 40 de procente din rezervele de aur şi valută ale Federaţiei Ruse sunt acumulate în euro. Şi nu avem intenţia să le realocăm deoarece, cu toate problemele cu care se confruntă zona euro, suntem siguri că situaţia se va îmbunătăţi”, a declarat Dmitri Medvedev, prim-ministrul rus.

Omologul francez a confirmat eforturile Parisului de ieşire din criză.

„Mi-aţi vorbit şi aţi repetat şi în această seară despre importanţa pe care o acordaţi unei valute puternice ca euro, şi nu numai dolarului, şi este un lucru foarte important. Am vorbit seara trecută despre aceasta şi am accentuat asupra eforturilor pe care le face Franţa pentru ca să-şi îmbunătăţească propria situaţie, ceea ce îi ajută şi pe partenerii săi să scoată zona euro din criza în care se găseşte acum”, a declarat Jean-Marc Ayrault, prim-ministrul francez.

Dmitri Medvedev a nuanţat poziţia rusă în criza siriană, detaşându-se de afirmaţiile statice ale preşedintelui Putin.

Am spus-o mai devreme şi o voi spune din nou: Rusia nu are o relaţie specială cu preşedintele Assad. Rusia comtemporană nu are deloc aceleaşi relaţii cu domnul Assad ca Uniunea Sovietică cu tatăl său. Noi avem relaţii de lucru, complet normale şi obişnuite”, a adăugat Medvedev.

După întâlnirea cu premierul francez, Dmitri Medvedev a fost primit de preşedintele Francois Hollande.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri