O femeie bolnavă de cancer a murit după ce a fost tratată cu ceaiuri și meditație și operată pe o masă de bucătărie

Data publicării:
roberta-repetto
Roberta Repetto a murit după o intervenție chirurgicală făcută pe o masă de bucătărie într-un centru de medicină alternativă FOTO: today.it

O femeie bolnavă de cancer a murit după ce a fost tratată cu ceaiuri și meditație și a fost operată pe o masă de bucătărie dintr-un centru de medicină alternativă.

Săptămâna aceasta, un tribunal din regiunea Genova, Italia, a condamnat două persoane la câte 3 ani și 4 luni de închisoare, pentru omor din culpă, după moartea Robertei Repetto, 40 de ani, în 2020, potrivit today.it.

Roberta a fost diagnosticată cu melanon (cancer de piele), dar, în loc să meargă la spital, a optat pentru terapii alternative și s-a adresat centrului holistic Anidra, din Borzonasca. Timp de 2 ani, ea a fost tratată cu ceaiuri și meditație, iar acum doi ani a fost operată fără anestezie pe masa de bucătărie a centrului pentru îndepărtarea unei alunițe.

Imediat după intervenției, starea Robertei s-a agravat și a ajuns în stare critică la spitalul San Martino, dar era prea târziu pentru ca medicii să poată să mai facă ceva.

După moartea femeii, familia acesteia s-a adresat justiției. Astfel, „gurul” centrului, Paolo Bendinelli, și medicul Paolo Oneda au fost condamnați într-o primă instanță la 3 ani și 4 luni de închisoare pentru omor din culpă, însă procurorii ceruseră 16, respectiv 14 ani de închisoare. Psihologul centrului, Paola Dora, a fost achitat.

Familia Robertei a contestat decizia instanței.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri