O femeie împușcată în piept de aproape a fost salvată de la moarte de implanturile de silicon

Data publicării:
poliție SUA
FOTO: Getty Images

O femeie a supraviețuit în mod miraculos unei răni prin împușcare de aproape, iar medicii cred că a fost salvată de implanturile de silicon pe care le avea, informează CNN.

Cazul a fost publicat săptămâna trecută în jurnalul medical SAGE, iar în lucrare doctorii au descris felul în care implantul mamar i-a salvat viața femeii de 30 de ani, împiedicând glonțul să îi atingă organele vitale.

Incidentul a avut loc în 2018, în orașul canadian Toronto. Acesta este unul dintre puținele cazuri descrise în literatura medicală în care un implant mamar a contribuit la salvarea vieții unui pacient, dar și primul în care acest implant este unul de silicon, a explicat pentru CNN chirurgul Giancarlo McEvenue.

În studiul realizat, doctorii au spus că cel mai probabil implantul de silicon este responsabil pentru schimbarea traiectoriei glonțului, salvând viața femeii.

Există două tipuri de implanturi mamare aprobate în Statele Unite. Amândouă au învelișul exterior din silicon, însă unul conține soluție salină iar altul gel pe bază de silicon. Deși detaliile atacului nu au fost făcute publice, chirurgul McEvenue a declarat pentru CNN că pacienta a intrat în camera de gardă a unui spital după ce a fost împușcată în piept.

"Era capabilă să vorbească - echipa medicală era șocată de cât de bună era starea ei", a spus McEvenue, unul dintre chirurgii implicați în tratarea femeii.

"Rana de intrare a glonțului era prin stânga, însă fractura costală era pe dreapta. Glonțul a intrat prin piele din partea stângă, a ricoșat și i-a rupt o coastă pe partea opusă", a spus chirurgul. "Implantul mamar a cauzat schimbarea traiectoriei glonțului", a spus McEvenue. Femeia împușcată a suferit fracturi costale și impanturile sale au fost sparte.

"Dacă glonțul i-ar fi intrat în piept ar fi fost rănită mult mai grav, poate chiar viața i-ar fi fost pusă în pericol", a spus Giancarlo McEvenue.

Medicii au găsit glonțul în peretele toracic drept al femeii. Victima atacului s-a recuperat, însă atacatorul nu a fost prins și arma acestuia nu a fost găsită.

Editor web: V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri