O morsă a scufundat o navă din Flota Nordică a Rusiei

Data actualizării: Data publicării:
Walrus
Morsă din Svalbard. Foto: Getty Images

Participanții unei expediții în oceanul Arctic, aflați la bordul unei nave din Flota Nordică a Rusiei, au fost nevoiți să se refugieze pe uscat, după ce o morsă a atacat și scufundat vasul care probabil se apropiase prea tare de puiul ei, informează Metro.co.uk, care citează un comunicat al Societății ruse de Geografie.

O femelă din această specie poate cântări până la 900 de kilograme, la maturitate.

Cercetătorii spun că probabil nava s-a apropiat de puiul morsei, iar aceasta a atacat vasul pentru a-l apăra.

La bordul împingătorului rusesc Atai se aflau membri ai Societății ruse de Geografie, care desfășurau o expediție în arhipelagul nelocuit Franz Josef, pe urmele celei austro-ungare din 1874.

Pasagerii vasului au fost nevoiți să apeleze la bărcile mici pentru a ajunge la țărm. Potrivit instituției, nava s-a scufundat în urma atacului morsei. Flota Nordică anunță incidentul într-un comunicat, însă nu menționează scufundarea navei.

"Nava s-a scufundat, însă o tragedie a fost evitată datorită măsurilor rapide luate de conducătorul grupului. Toți participanții la expediție au ajuns pe uscat", se arată în comunicatul Societății ruse de Geografie.

Potrivt site-ului Ministerului rus de Apărare, "probleme serioase au fost evitate datorită acțiunilor concise și bine coordonate ale marinarilor din Flota Nordică, care au reușit să îndepărteze nava de animale fără a le răni".

Editor web: Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri