Galerie Foto Pelerinaj la sicriul fostului președinte african Daniel arap Moi. Sute de oameni îi deplâng dispariția

Data actualizării: Data publicării:
Kenyans to view the body of late Daniel arap Moi lying-in-state
Sursă foto: Agerpres

Fostul președinte kenyan Daniel arap Moi a murit, marți, la vârsta de 95 de ani. Sute de persoane stau la coadă, în Nairobi, pentru a-i aduce un ultim omagiu fostului lider, scrie BBC.

"Cu profund regret anunţăm decesul marelui lider de stat H.E. Daniel Toroitich arap Moi, cel de-al doilea preşedinte al Republicii Kenya", se arată într-un comunicat emis marţi de Administraţia preşedintelui Uhuru Kenyatta. Daniel arap Moi a condus Kenya cu mână de fier, în perioada 1978-2002, regimul său fiind marcat de centralizarea puterii și corupţie. 

Sursă foto: Agerpres
Sursă foto: Agerpres

Sute de oameni de toate vârstele au așteptat la coadă, lângă clădirea Parlamentului, pentru a vedea trupul neînsuflețit al fostului șef de stat.

"Sunt aici pentru a aduce un omagiu unui mare lider", a declara Anne Njambi, o femeie în vârstă de 46 de ani care a parcurs 100 km doar pentru a participa la acest eveniment. „Ne-am bucurat de lapte oferit gratuit în timp ce am fost la școală”, a adăugat ea referindu-se la una dintre politicile lui Moi. "Nu-l voi uita niciodată. A fost un om generos."

Njambi nu a fost singura care a călătorit de departe pentru a-i aduce un omagiu lui Moi.

"Îmi amintesc de Moi ca un mare lider care mi-a oferit o bursă pentru a-mi completa studiile liceale", a povestit și Helen Ngema, care călătorit 600 de kilometri doar pentru a-l mai vedea pentru ultima oară pe Moi.  "L-am cunoscut în 1988, la școală. M-a sfătuit să învăț din greu".

Miercuri, Daniel arap Moi urmează să fie înmormântat pe proprietatea sa aflată la 200 km de Nairobi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri