Poliția a prelevat probe ADN de la posibilele rude ale migranților decedați în „camionul morții” din Marea Britanie

Data actualizării: Data publicării:
Camion Essex imigranți morți
FOTO Agerpres

Poliția din Vietnam a început prelevarea de probe ADN de la posibilele rude ale unora dintre cei 39 de migranți găsiți morți miercuri într-un camion în comitatul britanic Essex, informează Mediafax.

Rudele lui Joseph Nguyen Dinh Luong și ai lui Pham Thi Tra My, despre care familiile acestora susțin că s-ar putea număra printre cei 39 de morți, au declarat că au fost vizitate de către polițiști pentru a da probe de sânge.

„Polițiști de la Ministerul Siguranței Publice au venit să ia probe ADN, din păr și sânge”, a declarat una dintre rude.

Guvernul de la Hanoi nu a comentat informația.

Forțele de ordine din comitatul britanic Essex au anunțat miercuri descoperirea a 39 de cadavre umane în interiorul unui container al unui camion în Essex. Inițial, autoritățile britanice au bănuit că migranții găsiți morți în camion erau de origine chineză, însă ulterior au ajuns la concluzia că aceștia ar putea fi vietnamezi. Un preot catolic din Vietnam a declarat pentru Reuters că bănuiește că cele mai multe dintre victime sunt vietnamezi.

Poliția britanică a informat că foarte puține dintre victime aveau asupra lor acte de identitate și speră să identifice cadavrele cu ajutorul analizelor ADN.

Editor web: M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri