Rochie românească spectaculoasă pentru Bjork. 15 oameni au lucrat la ea timp de 6 luni

Data publicării:
bjork rochie romaneasca

Rochia cu care faimoasa cântăreaţă Bjork a făcut senzaţie la un concert din Marea Britanie a fost creată de doi români: un designer şi un arhitect. Realizată din 25 de mii de cristale Swarovski, rochia este inspirată din motive naţionale şi produce efecte de lumină spectaculoase, de care pretenţioasa vedetă este extrem de încântată.

Lansată în primăvară la Hong Kong, minunăţia a avut nevoie de o muncă titanică. 15 oameni au asamblat timp de şase luni cele 25.000 de cristale.

„Totul a pornit cu un proiect în colaborare cu Swarovski care ne-a provocat să utilizăm cristale Swarovski și să obținem efecte pe care le-am amplificat cu diverse metode de lucru alternative”, spune Vlad Țenu, arhitect.

Designul, inspirat de un covor tradițional românesc, a presupus o muncă de un an și jumătate de simulări 3D și realizarea unui prototip digital.

Pe lângă metodele algoritmice și inspirate din natură și întreg procesul de design care a fost mai degrabă de inginerie sau arhitectural decât de design vestimentar”, spune arhitectul.

Rezultatul final a fost remarcabil. Islandeza Bjork a purtat rochia inspirată de un covor tradiţional românesc la un concert de succes.

„Din fericire stilista și toată echipa lui Bjork au apreciat creația noastră și au hotărât împreună ca ea să poarte acest design la concertul ei din Eden Garden în Marea-Britanie”, spune Lana Dumitru, designer.

Bjork este recunoscută pentru alegerile extravagante în materie de modă, iar inedita rochie românească i-a adus un val de complimente din partea criticilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri