Șoferul unui autoturism Tesla pe pilot automat surprins dormind la volan, în trafic. Cum s-a scuzat față de polițiști

Data publicării:
sofer oprit in trafic de politist
Șoferul unui autoturism Tesla pe pilot automat surprins dormind la volan FOTO: Departament șerifului din Kenosha

Un bărbat din Illinois, în vârstă de 38 de ani, a fost oprit în trafic duminică, după ce un polițist l-a văzut dormind la volanul unei Tesla din 2019, care mergea pe pilot automat, potrivit unui comunicat de presă al Departamentul șerifului din Kenosha.

Când un polițist l-a oprit în apropierea limitei dintre Wisconsin și Illinois, acesta a văzut „că șoferul era culcat și nu se uita la drum”, se spune în comunicat, potrivit CNN. Polițistul a urmărit mașina Tesla pe o distanță de aproximativ 3 kilometri, cu girofarul și sirena activate, înainte ca șoferul să-și dea seama că este vizat.

Te-am urmărit vreo două mile și dormeai”, se poate auzi pe înregistrarea camerei polițistului. „M-am uitat la tine și aveai ochii închiși. Înțeleg că ai pilot automat, dar dacă s-ar întâmpla ceva nu ai fi capabil să iei decizia de a te opri."

Tot pe înregistrarea camerei șoferul este surprins spunând de mai multe ori că era obosit, dar nu dormea. El a mai spus că se îndrepta spre serviciu atunci când a fost oprit.

Polițiștii i-au dat șoferului o amendă pentru conducerea neatentă și au dispus remorcarea autoturismului Tesla sub pretextul că șoferul nu poate opera vehiculul.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri