Termoscannerele din aeroporturi, inutile în lupta cu depistarea coronavirusului. Ce spun experții în politici de sănătate

Data publicării:
coronavirus China, pasageri la aeroport poartă măști
Foto: Getty Images

11 aeroporturi din Statele Unite ale Americii verifică temperatura pasagerilor, dar niciun bolnav nu a fost descoperit ca urmare a măsurii. În SUA, 30.000 de călători sunt verificaţi lunar în aeroporturi, conform presei de peste Ocean. Controlul temperaturii pasagerilor este măsura cea mai răspândită în aeroporturile din Occident în lupta cu coronavirusul din China.

În Statele Unite, 11 aeroporturi verifică temperatura călătorilor. Sunt folosite termometre şi scannere termice. Peste 30.000 de oameni au trecut prin procedură în fiecare lună, dar niciun bolnav nu a fost încă depistat. La începutul lunii, cercetătorii britanici au spus că aceste controale vor detecta doar jumătate dintre bolnavi, scrie Mediafax.

„Nu toţi cei care au febră sunt infectaţi cu noul coronavirus. În realitate, doar un număr foarte mic de oameni cu febră au coronavirusul”, susţine Steven Hoffman, expert în politici de sănătate.

Editor: I. I. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri