Sari la conținut

Testamentul lui David Bowie. Cum și-a împărțit averea artistul britanic

©FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Alexandria, fiica în vârstă de 15 ani a starului britanic cu a doua soţie, celebrul top-model Iman, va primi moştenirea abia peste un deceniu, în ziua în care va împlini vârsta de 25 de ani.

Avocatul Peter Valente a fost desemnat tutorele legal al Alexandriei, la cererea mamei acesteia, cu ocazia unei audieri la Tribunalul din Manhattan, marţi.

David Bowie a lăsat restul averii sale de 100 milioane de dolari soţiei sale Iman, cu care a fost căsătorit timp de 24 de ani. Iman a moştenit şi apartamentul de lux din Soho în care cuplul a locuit în ultimii ani

De asemenea, starul britanic nu i-a uitat nici pe asistenţii şi alţi angajaţi ai săi, lăsându-le moştenire câteva milioane de dolari.

David Bowie (8 ianuarie 1947 - 10 ianuarie 2016) a fost un cântăreţ, compozitor, producător şi inginer de sunet din Marea Britanie, câştigător a două premii Grammy, ale cărui albume s-au vândut în peste 140 de milioane de copii pe plan mondial.

Activ pe parcursul a cinci decenii, frecvent reinventându-şi stilul muzical şi cochetând cu mai multe genuri, David Bowie a fost considerat de majoritatea criticilor muzicali un influent inovator, în special datorită lucrărilor sale din anii '70. Cântăreţul britanic s-a inspirat dintr-o vastă paletă de subiecte, în special din artă, filosofie şi literatură.

A murit pe 10 ianuarie 2016, la doar două zile după ce împlinise 69 de ani, în urma unei lupte de 18 luni cu cancerul. Artistul britanic şi-a lansat ultimul album de studio, ”Black Star”, chiar în ziua aniversării sale.

Sursa: news.ro

Citiți și: 

David Bowie a murit

Moartea unui artist vizionar îndurerează o lume întreagă. David Bowie (1947-2016)

Bowie, omul care şi-a vândut viitorul

Un concert dedicat lui David Bowie, anunțat chiar înaintea veștii privind decesul artistului

Moartea lui David Bowie şi cele trei mistere