Un băiat de 11 ani din Mississippi a chemat poliția și ofițerul care a venit l-a împușcat în piept

Data publicării:
banda a politiei care delimiteaza scena crimei in sua
Foto: GettyImages

Un băiat de 11 ani a fost împușcat de un ofițer de poliție sosit la fața locului în urma unui apel la 911 făcut chiar de copil, informează BBC.

Poliția din Mississippi a venit sâmbătă la casa în care se afla Aderrien Murry în urma unui apel realizat chiar de copil la serviciul de urgență pentru o dispută domestică.

Mama băiatului spune că polițistul sosit la fața locului l-a împușcat pe fiul ei în piept, iar copilul a spus "Ce am făcut? după ce a fost lovit. Ofițerul în cauză a fost suspendat pe durata anchetei realizate de poliția din Mississippi.

Mama copilului, Nakala Murry, a cerut concedierea polițistului și punerea lui sub acuzare.

La o conferință de presă organizată luni în fața primăriei din Indianola, Nakala Murry a spus că tatăl unui dintre copiii ei a venit sâmbătă dimineață la locuința lor și se purta haotic. Ea i-a cerut lui Aderrien să cheme poliția.

Când ofițerul a sosit, potrivit mamei, "avea arma scoasă de la ușa casei" și le-a cerut tuturor din locuință să iasă afară.

Aderrien Murry a venit de după colț în hol și ofițerul a deschis focul, împușcându-l pe copil în piept. "A spus: De ce m-a împușcat? Ce am făcut?", povestește Nakala Murry.

Femeia a povestit că a acoperit rana cu mâinile și a aplicat presiune, fiind ajutată de ofițerul de poliție, până la sosirea ambulanței. Aderrien Murry a fost transportat ulterior la spital. Băiatul se recuperează acum acasa, după ce a fost externat.

Nakala Murry și avocatul ei, Carlos Moore, cer poliției din Mississippi să ia măsuri și ofițerul să fie concediat, acesta fiind plasat în concediu administrativ.

La un miting programat pentru sâmbătă, Nakala Murry și susținătorii ei vor cere concedierea ofițerului și difuzarea înregistrării video a incidentului. Poliția din Mississippi a refuzat până acum difuzat filmării pentru că investigația este în desfășurare.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri