Un presupus braconier a fost zdrobit de un elefant în Africa de Sud

Data publicării:
elefant african
Foto: Profimedia Images

Un elefant a călcat în picioare un presupus braconier în Parcul Naţional Kruger din Africa de Sud, a anunţat vineri un purtător de cuvânt al rezervaţiei, informează AFP.

Cadavrul zdrobit a fost descoperit joi în timpul unei operaţiuni de prevenire a braconajului, a precizat purtătorul de cuvânt Isaac Phaahla, pentru AFP.

Braconierul nu a avut timp să rănească elefanţii din parc - unul dintre aceştia l-a călcat în picioare, în timp ce ceilalţi braconieri care îl însoţeau pe bărbat au reuşit să fugă. "Potrivit primelor elemente ale anchetei, persoana decedată a fost ucisă de un elefant şi abandonată de complicii săi", a explicat Phaahla.

În mod surprinzător, elefantul a cruţat telefonul mobil al bărbatului, ceea ce le-a permis rangerilor să-l predea poliţiei în vederea identificării celorlalţi braconieri.

Anul trecut, un braconier a fost atacat de lei în Parcul Naţional Kruger. Complicii victimei au sunat la un număr de urgenţă pentru a anunţa dispariţia acestuia. Leii au lăsat în urmă doar capul braconierului, descoperit trei zile mai târziu.

Parcul Naţional Kruger este afectat de braconaj, iar rinocerii sunt ţintele predilecte.

World Wide Fund for Nature (WWF) şi-a exprimat recent îngrijorarea cu privire la reducerea "cu aproape 70%" a populaţiei de rinoceri din acest parc în ultimul deceniu, cu 4.000 de exemplare.

Însă, datorită noilor tehnologii şi a creşterii numărului de patrule pentru prinderea suspecţilor înainte de a acţiona, parcul a reuşit să reducă numărul de animale ucise în ultimii doi ani.

De asemenea, restricţiile de călătorie asociate pandemiei de COVID-19 au oferit parcului un moment de respiro în lupta împotriva braconajului. Numărul animalelor braconate a scăzut cu 37% comparativ cu anul trecut, potrivit rezervaţiei.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri