Ministrul de externe anunță schimbări în ambasadele României

Data actualizării: Data publicării:
lazar comanescu digi2

Se anunţă schimbări în ambasadele României din străinătate. Ministrul de Externe ia în calcul înlocuirea ataşaţilor economici. E nevoie de oameni noi care să promoveze interesele economice externe ale României, a spus Lazăr Comănescu pentru Digi24.

E o nevoie de o reîmprospătare substanțială a resurselor umane alocate promovării intereselor economice externe ale României”, a declarat ministrul Lazăr Comănescu în interviul acordat emisiunii „În fața ta” de la Digi24. 

Întrebat dacă „revigorare” înseamnă înlocuirea actualilor atașați, șeful diplomației a răspus că „inclusiv asta”.

În primul rând, reconfigurăm rețeaua de reprezentare externă, în sensul de a defini ce înseamnă rolul consilierului economic al ambasadei și ceea ce se cheamă promovare comercială clasică”, a explicat Lazăr Comănescu.

Declaraţia ministrului de externe vine în contextul în care vicepremierul Costin Borc a criticat faptul că în reţeaua externă au fost trimişi oameni pe criterii de prietenie sau de rudenie. Mai mult, destinaţiile ar fi fost alese mai degrabă pentru a satisface interese turistice.

Ministrul Lazăr Comănescu a admis că are propriile nemulțumiri față de activitatea atașaților economici și a promis că în curând va fi „omul potrivit la locul potrivit”.

Interviul complet cu ministrul de externe îl puteţi urmări AICI.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri