Video Momentul în care oameni sunt scoși de sub dărâmături, la Izmir. 20 de clădiri s-ar fi prăbușit după cutremur

Data actualizării: Data publicării:
persoana salvata de multime dupa cutremur, la Izmir
Persoană salvată de sub dărâmături, la Izmir FOTO: captură video Twitter

Aproximativ 20 de clădiri s-au prăbuşit în oraşul turc Izmir în urma cutremurului puternic produs vineri în Marea Egee, resimţit în Turcia şi Grecia.

Potrivit autorităților turce, citate de CNN Turk, mai multe persoane au fost scoase de sub dărâmături, rănite. Pe Twitter au apărut imagini video cu o persoană cu sânge pe față, purtată pe brațe de câțiva oameni, în timp ce mulțimea aplaudă.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Patru persoane au murit și 120 au fost rănite la Izmir.

Un cutremur de suprafaţă 7,0 grade a avut loc vineri în Marea Egee, în apropierea Insulei Samos (Grecia), conform Institutului american de Geofizică (USGS). Seismul a avut loc la adâncimea de doar 10 kilometri. Potrivit autorităţilor din Grecia şi Turcia, cutremurul a avut magnitudinea de 6,7 grade.

Seismul a fost resimţit puternic în zone din Turcia şi Grecia.

În oraşul turc Izmir s-au prăbuşit mai multe clădiri, a anunţat ministrul turc de Interne, Süleyman Soylu, citat de cotidianul Hurriyet. Zeci de mii de oameni au ieşit pe străzi imediat după cutremur.

În Grecia au fost semnalate daune la unele imobile de pe insulele Samos şi Chios și imediat după seism s-a produs un tsunami de mici dimensiuni.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri