O femeie bolnavă de COVID-19, al cărei bebeluș s-a născut în timp ce ea era în comă, și-a revenit "în mod miraculos" după 11 zile

Data publicării:
copil nou nascut
Imagine descriptivă. Foto: GettyImages

O femeie de 36 de ani diagnosticată cu COVID-19 la New York şi-a văzut miercuri pentru prima dată bebeluşul născut la începutul lunii aprilie, printr-o cezariană de urgenţă, în timp ce se afla în comă indusă, pusă la un ventilator, informează Agerpres, care citează AFP.

Yanira Soriano a petrecut 11 zile intubată, însă şi-a revenit "în mod miraculos" şi şi-a putut cunoaşte într-un final cel de-al patrulea copil, a declarat pentru AFP şeful secţiei de ginecologie şi obstetrică din cadrul spitalului Southside din Bay Shore.

"Nu ştiam dacă va supravieţui. Cei mai mulţi pacienţi puşi la ventilatoare nu supravieţuiesc", a precizat medicul Benjamin Schwartz.

Starea sa s-a ameliorat însă în câteva zile şi în aplauzele a zeci de cadre medicale femeia a putut părăsi miercuri spitalul, într-un scaun cu rotile. Purtând o mască, la fel ca Yanira, soţul acesteia i-a înmânat apoi băieţelul, numit Walter.

Yanira era însărcinată în opt luni când a fost infectată cu noul coronavirus, la fel ca şi soţul ei, care a putut însă să rămână în carantină la domiciliu. Femeia a fost internată în spital, pusă pe oxigen, însă starea ei s-a deteriorat rapid.

Medicii erau îngrijoraţi că lipsa de oxigen ar pune copilul în pericol, dar şi că presiunea exercitată de burtica de gravidă ar putea împiedica plămânii femeii însărcinate să funcţioneze corect.

Doctorii au mai avut timp să-i spună că îi vor face o cezariană de urgenţă, însă "starea sa s-a agravat chiar înainte de operaţie şi a fost intubată. Yanira nu a fost conştientă când s-a născut copilul", a adăugat Schwartz.

Deşi născut uşor prematur, micul Walter este bine. Transferat la un spital pentru copii din New York, el a fost luat acasă de tatăl său marţi.

Testul său pentru coronavirus a fost negativ.

Editor web: V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri