O navă suspectată că e încărcată cu cereale furate de ruși din Ucraina a fost eliberată de autoritățile libaneze

Data actualizării: Data publicării:
Vas andocat într-un port
Vasul a fost oprit în portul Tripoli, după o sesizare a diplomației ucrainene, conform căreia vasul a avut cereale furate de ruși din Ucraina. Foto; Profimedia Images

Autoritățile din Liban au autorizat, marți, eliberarea unei nave sub pavilion sirian care a fost reținută sâmbătă după o sesizare a ambasadei Ucrainei la Beirut prin care se acuza că nava transportă făină și orz furate de ruși din Ucraina.

Un responsabil judiciar libanez a declarat că investigaţiile desfăşurate nu au permis stabilirea faptului că mărfurile transportate au fost furate, iar procurorul a constatat că acestea aparţin unui comerciant sirian, scrie AFP, citat de Agerpres.

„Investigaţiile preliminare nu au relevat existenţa unei infracţiuni penale sau că mărfurile au fost furate”, a motivat oficialul ce s-a exprimat cu condiţia anonimatului.

„Cetăţeanul sirian al cărui nume figurează în documentele încărcăturii provenite din Ucraina s-a prezentat pentru investigaţii şi a arătat documente care dovedesc că el este proprietarul ei”, a mai susţinut oficialul libanez.

Ambasada Ucrainei în Liban sesizase autorităţile acestei ţări în legătură cu faptul că cerealele aflate la bordul respectivei nave au fost încărcate într-o regiune ucraineană ocupată de invadatorii ruși.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri