O scriitoare de romane de dragoste și-a înscenat moartea. După 2 ani, a „înviat” brusc: „Să înceapă distracția”

Data publicării:
capturi facebook despre susan meachen care si-a inscenat moartea
O scriitoare de romane de dragoste și-a înscenat moartea. După 2 ani, a „înviat” brusc: „Să înceapă distracția”. Sursa: captură Facebook

În septembrie 2020, o postare pe Facebook a unei persoane care pretindea că este fiica autoarei de romane de dragoste Susan Meachen a anunțat că scriitoarea s-a sinucis. Au fost organizate evenimente caritabile și licitații în memoria ei, dar după 2 ani, femeia a recunoscut că totul a fost o înscenare, potrivit BBC.

Meachen a scris romane de dragoste și a creat o comunitate online foarte unită de cititori și autori care își susțineau reciproc munca.

Când s-a răspândit vestea morții sale, autoarea Susan A Cole și-a amintit că a fost șocată.

„Când s-a aflat că unul dintre ai noștri și-a luat viața am fost îndurerați”, a spus ea.

Apoi au început să se răspândească zvonuri pe rețelele sociale că Meachen ar fi fost victima bullying-ului.

„Acest lucru a creat o prăpastie uriașă în comunitate, care a durat luni de zile”, a spus Cole.

Grupul a marcat aniversarea morții lui Susan Meachen timp de doi ani. În onoarea ei au fost organizate strângeri de fonduri și licitații de cărți, iar autori precum Candace Adams au contribuit la o antologie de povestiri scurte dedicată „menținerii bullying-ului acolo unde îi este locul - în ficțiune”.

Dar săptămâna aceasta, Susan Meachen a înviat brusc. Ea și-a anunțat revenirea pe rețelele sociale, provocând șoc și confuzie în rândul fanilor și prietenilor, și a recunoscut că sinuciderea a fost înscenată.

„Vor fi puse multe întrebări. Să înceapă distracția”, a scris ea pe Facebook.

Comunitatea autorilor și fanilor este acum furioasă.

„Așa ceva se întâmplă doar în ficțiune”, a spus Cole.

O femeie care a făcut parte din grupul de scriere online pe care Meachen l-a înființat îin 2019 a spus că vestea a distrus o comunitate sigură și solidară.

„Acum oamenii simt că nu pot avea grijă unii de alții pentru că nu mai știu ce este real și ce nu”, a spus ea.

În urma sinuciderii înscenate, o persoană care pretindea că este fiica ei a folosit contul de Facebook al lui Meachen pentru a cere ajutor pentru finalizarea ultimului roman al mamei sale și pentru a-i promova lucrările anterioare.

Când oamenii au întrebat de ce contul lui Meachen era încă activ după moartea acesteia, „fiica” ei a insistat că „oamenii morți nu postează pe rețelele sociale”.

Dar Candace Adams spune că, de-a timpului anilor, oamenii din grup au început și ei să aibă îndoieli, alimentate de o coincidență pe care doar scriitorii au observat-o - o greșeală gramaticală.

„Susan a făct o greșeală de ortografie foarte ciudată. Ori de câte ori trebuia să scrie „supposed to” (a fi trebuit să), scria „post to””, a explicat Adams.

După moartea online a lui Meachen, Adams a spus că unii au observat că postările de pe conturile care pretindeau că sunt ale fiicei lui Meachen aveau aceeași greșeală.

Acum, privind în urmă, Adams a spus că mulți din comunitate cred că greșeala a fost un indiciu.

„Cu toții am ajuns la concluzia că ea a postat tot timpul, nu fiica ei”, a spus Adams.

Marți, o persoană care pretindea că este Meachen a dezvăluit că de fapt este în viață și că a postat pe grup timp de ani de zile sub un pseudonim, potrivit capturilor de ecran văzute de BBC.

„Acum sunt într-un moment bun și sper să scriu din nou. Să înceapă distracția”, a scris ea.

Deși toate circumstanțele din jurul acestei povești rămân un mister, postarea a stârnit indignare în cadrul grupului de scriitori. Cole a spus că i-a scris lui Meachen pe Facebook și i-a cerut răspunsuri.

„De ce să te întorci? De ce nu ai rămas sub pseudonimul pe care îl foloseai?”, a scris ea.

În mesajele consultate BBC, Meachen a declarat că familia ei este de vină și a spus că a ales să rămână tăcută în timp ce „a lucrat cu psihiatrul pentru a ajunge într-o stare mai bună”.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri