Galerie Foto „Pălăriile anti-copiat” ale unor studenți la inginerie s-au viralizat pe rețelele sociale

Data actualizării: Data publicării:
studenți într-o sală de clasă cu pălării amuzante
Foto: Captură Facebook/@PhilippineSTAR

Fotografii cu studenți care poartă așa-zise „pălării anti-copiat” în timpul unor examene la facultate au devenit virale și au stârnit amuzament pe rețelele sociale. Imaginile au fost surprinse la examene în Filipine, relatează BBC.

Foto: Captură Facebook/@PhilippineSTAR
Foto: Captură Facebook/@PhilippineSTAR

Studenților de la o facultate din orașul Legazpi, în Filipine, li s-a cerut să vină pregătiți cu „pălării” care să nu le permită să copieze de la colegi.

Studenții și-au lăsat creativitatea să zburde și au venit la examen cu „invenții” ridicole dar foarte amuzante. Unul dintre studenți a legat cu sfori trei cartoane de ouă, în timp ce alții au folosit cârlige sau cartoane de hârtie igienică, alții au venit cu design-uri din diferite seriale TV populare.

Tutorele studenților a declarat pentru BBC că a încercat să găsească „o modalitate distractivă” de a asigura „integritatea și onestitatea” la clasă.

Mary Joy Mandane-Ortiz, profesoară de inginerie mecanică la Universitatea-Colegiu Bicol de Inginerie, a spus că ideea a fost foarte „eficientă”.

Ideea a fost implementată la recentele examene de mijloc de semestru, la care au participat sute de studenți ai facultății în a treia săptămână a lunii octombrie.

Ortiz a spus că solicitarea ei inițială a fost ca studenții să pregătească „ceva simplu” din hârtie. A fost inspirată, apoi, de această tehnică pe care o mai văzuse în Thailanda, cu mai mulți ani în urmă – în 2013, imagini cu studenți care dădeau examen purtând coli de hârtie lipite de urechi, care să le blocheze vederea periferică – au devenit virale.

Ea spune că studenții ingineri au luat ideea și au „perfecționat-o”, ajungând chiar să inoveze pălării „în doar cinci minute”, cu obiecte pe care le aveau în jur.

Postările de pe Facebook ale profesoarei cu „creațiile” studenților s-au viralizat pe Facebook și au fost preluate și de presa locală. Ideea i-a încurajat și pe alți profesori și studenți să-și producă propriile instrumente anti-copiat.

Ortiz spune că studenții ei s-au descurcat mai bine în acest an, motivați fiind de condițiile stricte de examinare. Mulți dintre ei au terminat mai repede lucrările, iar anul acesta, nimeni nu a fost prins copiind.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri