Video Patru elevi au fost împușcați dintr-un SUV chiar înainte de Ziua Recunoștinței. Guvernatorul: "Destul!"

Data actualizării: Data publicării:
Anchetă după împușcături
Polițiștii investighează zona după ce patru elevi au fost împușcați dintr-o mașină aflată în mers. Foto: Profimedia Images

Atacul a avut loc la câțiva metri de liceul din Philadelphia la care învață cei patru elevi și unde programul fusese scurtat pentru vacanţa de Ziua Recunoştinţei (Thanksgiving). Un autoturism de teren a trecut în viteză pe lângă ei, iar din interior un bărbat a tras mai multe gloanțe în copii. Panica și indignarea s-au instalat în comunitate, iar guvernatorul Pennsylvaniei, Tom Wolf, a difuzat un comunicat cu mesajul "Destul!".

Elevi nu se îndepărtaseră mult de școlă când, un autoturism SUV s-a apropiat de ei şi cineva din maşină a deschis focul asupra grupului. Victimele sunt două fete de 15 ani şi doi băieţi de 16 ani, informează ABC News.

Focul a fost deschis de o persoană neidentificată chiar lângă liceul Overbrook unde cursurile s-au încheiat cu trei ore mai devreme, fiind ajunul Zilei recunoştinţei, marcată anul acesta în SUA pe 24 noiembrie.

"Recentele atacuri armate din SUA au lăsat familii cu goluri în inimi şi locuri goale la masa de Thanksgiving. M-am săturat", a scris guvernatorul statului Pennsylvania, Tom Wolf.

Copiii au fost transportați în cea mai mare viteză la spital unde au fost stabilizați, iar medicii speră să supraviețuiască.

Anchetatorii nu au stabilit deocamdată motivul atacului, mai ales că la liceul Overbrook nu s-au mai înregistrat înainte incidente și nici nu se știe dacă veunul dintre copii a fost vizat de atacator. "Mai este mult până să stabilim de ce s-a întâmplat asta, dar ştim că trebuie să înceteze", a subliniat comandantul adjunct al poliţiei din Philadelphia, John Stanford.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri