Prigojin amenință SUA cu atacuri teroriste: „Au mai pus o organizație pe listă și au primit un răspuns care i-a făcut să tremure”

Data publicării:
Evgheni Prigojin cu Vladimir Putin
Evgheni Prigojin și Vladimir Putin. Foto: Profimedia Images

Oligarhul rus Evgheni Prigojin, supranumit şi "Bucătarul lui Putin” recurge la amenințări extreme după ce președintele SUA, Joe Biden, a declarat că ia în calcul ca grupul Wagner să fie desemnat drept organizaţie teroristă străină. El a scris pe contul lui de Telegram "Când eşti pus pe lista organizaţiilor teroriste, atunci, aşa cum se spune, faci ceea ce este necesar pentru a-ţi atinge obiectivele. Au pus deja o organizaţie pe lista organizaţiilor teroriste o dată şi au primit un răspuns care i-a făcut să tremure", a scris Prigojin potrivit CNN.

Întrebat despre faptul că guvernul SUA nu va îndeplini planurile raportate de a desemna grupul Wagner drept organizație teroristă străină, Evgheni Prigojin, fondatorul grupului, a declarat într-o declarație pe pagina de socializare a companiei:

„Când ești pus pe lista organizațiilor teroriste, atunci, după cum se spune, faci ceea ce este necesar pentru a-ți atinge obiectivele. Au trecut deja o singură organizație pe lista organizațiilor teroriste o dată și au primit un răspuns care a făcut ei tremură”.

Răspunsul său a venit prin canalul Telegram al holdingului său, Concord.

El a adăugat: „Așa cum se spune, lăsați câinii adormiți să doarmă. Nu-l treziți pe Wagner PMC, americani, în timp ce încă doarme”.

CNN a raportat pe 30 noiembrie, citând un oficial american, că administrația Biden ia în considerare desemnarea Grupului Wagner ca organizație teroristă străină pe fondul eforturilor de a impune Rusiei costuri pentru războiul din Ucraina.

Nicio decizie finală nu a fost luată, a spus oficialul, și nu este clar „cât de departe este administrația de a putea face această desemnare, având în vedere procesul legal laborios în luarea acestei decizii”.

Wagner - un contractor militar privat - a fost activ în conflictul din Ucraina, precum şi în ţări din Africa şi Orientul Mijlociu.

Wagner este deja sancționat de SUA, dar administrația Biden își propune să-l eticheteze drept organizație teroristă, pe fondul presiunilor - atât din partea ucrainenilor, cât și din partea Congresului - de a declara Rusia drept stat sponsor al terorii din cauza invaziei Ucrainei și a constantă atacuri asupra populaţiei civile.

În postarea sa pe Telegram, Progizhin a spus: „Nu am depășit niciodată limitele a ceea ce este permis, nu am asuprit niciodată civili, i-am salvat întotdeauna pe cei asupriți de violență, nu am intrat niciodată în nicio categorie de organizație teroristă, nu am depășit niciodată. și nu vor depăși legile moralității”.

Reportajele CNN, în ultimii patru ani, au scos la iveală abuzuri extinse ale drepturilor omului de către Wagner în Siria, Libia și Republica Centrafricană. Grupurile pentru drepturile omului susțin, de asemenea, că contractanții săi au comis atrocități în Mali.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri