Purtătorul de cuvânt al lui Putin recunoaște pierderile semnificative de trupe: „E o uriașă tragedie pentru noi”

Data actualizării: Data publicării:
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. Foto: Profimedia Images

Rusia a suferit "pierderi semnificative de trupe" și asta este "o mare tragedie", a recunoscut, joi, purtătorul de cuvânt al președintelui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, relatează Reuters.

Peskov a fost întrebat la Sky News dacă războiul este "o umilință", având în vedere că Rusia s-a retras din Kiev și a pierdut mii de soldați. Oficialul rus a spus că aceasta a fost o "înțelegere greșită" a ceea ce s-a întâmplat. Însă, întrebat din nou dacă Rusia a pierdut mii de soldați, el a admis: "Da, avem pierderi semnificative de trupe și este o tragedie uriașă pentru noi".

Purtătorul de cuvânt al lui Putin a mai declarat că retragerea din Kiev și din orașul Cernihiv a fost un "act de bunăvoință" pentru a "ridica tensiunea" în timpul negocierilor de pace.

În interviu, Peskov a repetat motivele Rusiei pentru ceea ce descrie ca fiind o "operațiune militară specială", spunând că Ucraina a devenit "anti-rusească" și că Rusia este "foarte nervoasă" deoarece NATO "a început să se apropie de granițele noastre".

Oficialii ruși au declarat anterior că 1.351 de soldați au fost uciși. Bilanțul complet al morților nu este cunoscut, dar un oficial NATO, citat de presa americană, a anunțat ca fiind estimat între 7.000 și 15.000 de morți. 

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri