Putin amenință cu arma nucleară: „Toţi trebuie să ştie ce avem noi şi ce vom folosi dacă este necesar”

Data publicării:
putin la birou se uita la un ecran unde se vede test cu racheta nucleara
Vladimir Putin asistând la un test cu noua rachetă Satan-2 a Rusiei. Foto: kremlin.ru

Preşedintele Vladimir Putin a declarat vineri că Rusia va recurge la folosirea armelor nucleare doar „dacă este necesar” pentru a-şi apăra suveranitatea.

„Nu suntem o ameninţare, dar toţi trebuie să ştie ce avem noi şi ce vom folosi dacă este necesar pentru apărarea suveranităţii noastre”, a afirmat Vladimir Putin la Forumul economic de la Sankt Petersburg, potrivit EFE, preluată de Agerpres.

El a catalogat drept „iresponsabile” declaraţiile unor oficiali occidentali, conform cărora Rusia ameninţă omenirea cu armele sale nucleare. â

„Am auzit acest tip de retorică. Noi să rămânem tăcuţi? Răspundem aşa cum trebuie. Dar imediat ce răspundem ei se prevalează de asta şi spun: Rusia este o ameninţare”, a remarcat preşedintele rus.

Cât despre o posibilă confruntare militară directă a Rusiei cu Occidentul ca urmare a războiului pornit de Moscova în Ucraina, Putin a răspuns că ţările occidentale au declarat de fapt în trecut „război pe scară extinsă” unor ţări precum Irak, Libia, Afganistan sau Iugoslavia.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri